SLO bocni levo
SLO bocni desno

Teden restavracij med 11. in 20. oktobrom

Slovenija

09.10.2024

Ljubitelji vrhunske kulinarike, pripravite se! Jesenski Teden restavracij 2024 bo potekal med 11. in 20. oktobrom, prinaša pa izjemno priložnost za okušanje vrhunskih jedi v najboljših slovenskih restavracijah po ugodnih cenah.

Teden restavracij se vrača od 11. do 20. oktobra 2024, ko bodo ljubiteljem kulinarike po vsej Sloveniji ponudili priložnost, da okusijo vrhunsko gastronomijo po dostopnih cenah.

V tem obdobju bo sodelovalo več kot 100 restavracij, kjer bodo kuharski mojstri pripravili posebne menije, oblikovane iz lokalnih in sezonskih sestavin.

Cena menija je zasnovana glede na kakovost restavracije, ocenjene s t.i. srčki – cena menija se začne pri 24 evrih za restavracije z enim srčkom, medtem ko bodo v restavracijah z dvema ali več srčki cene znašale 26  ali 30 evrov.

Rezervacije možne TUKAJ.

Letošnja jesenska izdaja Tedna restavracij prinaša kar osem novih restavracij, ki bodo prvič sodelovale v tem priljubljenem kulinaričnem dogodku. Med novimi restavracijami so nekatere že uveljavljene v slovenskem gastronomskem svetu, kar obeta izjemna kulinarična doživetja. Tokrat se bodo dogodku premierno pridružile naslednje restavracije:

JAZ by Ana Roš, Hiša Franko – restavracija z izjemno mednarodno prepoznavnostjo pod vodstvom ene najboljših kuharskih mojstric na svetu.
TaBar – moderna ljubljanska restavracija, kjer tradicionalni prigrizki dobijo sodobno preobrazbo.
Bistro & bar AFTR – sveža in inovativna restavracija s poudarkom na ustvarjalni kuhinji.
Restavracija GT19 – eleganten prostor s premišljeno sestavljenimi meniji.
Gostilna Breg – gostilna, ki poudarja lokalne sestavine in tradicionalne jedi.
Hotel Plesnik – restavracija z razgledom na čudovito Logarsko dolino.
Restavracija Capra – obmorska restavracija v Kopru, ki združuje morsko kulinariko z mediteranskim pridihom.
Turistična kmetija Puhan – kulinarične dobrote z osredotočenostjo na domače pridelke.

Vir: the-slovenia.com

Foto: Instore