SLO bocni levo
SLO bocni desno

Teden restavracij z vrhunskimi slovenskimi chefi na ulicah Celja

NAPOVED

Slovenija

28.05.2024

V soboto, 1. junija, se bo Glavni trg v Celju spremenil v največjo vrhunsko restavracijo v Sloveniji.

Teden restavracij na ulici (TR na ulici) prva ulična kulinarična zabava Tedna restavracij se bo odvijala 1. junija 2024 na Glavnem trgu v Celju. Ulice Celja se bodo spremenile v največjo vrhunsko restavracijo v Sloveniji, kjer bodo vrhunski slovenski chefi poustvarili utrip Tedna restavracij, tokrat na prostem. 

Udeleženci bodo imeli priložnost v enem dnevu spoznati vrhunske chefe in chefinje iz izbranih restavracij, Tedna restavracij ter okušati njihove jedi, pripravljene iz kakovostnih lokalnih sestavin iz sheme »izbrana kakovost – Slovenija«. Jedi bodo predstavljale interpretacijo sodobne kulinarike z avtorskim podpisom chefov in chefinj, preoblikovane v odlične ulične jedi. 

Obiskovalci bodo na stojnicah lahko poskusili jedi vrhunskih chefov iz kar 15 restavracij, med njimi Mojmir Šiftar – PEN KLUB restavracija, Miran Ojsteršek – Gostilna Oštirka, Marko Pavčnik – Pavus – Grad Laško in LALU bistro, Sebastjan Grobelšek – Gostilna Francl, Rok Martinčič – Gostilna Jež, Luka Košir – Grič, Sabina in Grega Repovž – Gostilna Repovž, Nina in Tomaž Bratovž – JB restavracija, Marko Magajne – Galerija Okusov, Jakob Pintar – TaBar, Andrej Smogavc – Spargus, Leon Pintarič – Gostilna Rajh, Uroš Štefalin – Hiša Linhart in Tadej Petrič – Hotel Evropa. 

Dogodek bo popestril ekskluzivni Chef’s Table »Izbrana kakovost – Slovenija,« kjer bodo obiskovalci uživali v neposredni bližini kuharskega pulta in za skupnim omizjem poskusili več hodni TR meni, ki ga bodo pred njihovimi očmi pripravljali vrhunski chefi. 

Vrhunska vinska spremljava in koktajl bar 

Vrhunski kulinarični zabavi se bodo pridružili tudi priznani slovenski vinarji in zvesti dobavitelji restavracij TR. Vinarji iz vseh vinorodnih okolišev Slovenije bodo ponudili pestro izbiro vin različnih stilov, vsako s svojo edinstveno zgodbo. Med njimi bodo tudi vrhunski vinarji, kot so: Marjan Simčič, Vina Fedora, Vino Kozinc, Herga, Vina Frešer in Radgonske gorice, ki bodo poskrbeli za odlično vinsko spremljavo.

Za ljubitelje koktajlov bo poskrbel Anže Šmid, večkratni državni prvak v mešanju koktajlov, ki bo pripravljal svoje avtorske kreacije. 

Vstop bo prost in ne zahteva predhodne rezervacije. Več informacij o dogodku in menije sodelujočih chefov najdete na spletni strani TR, vse novice pa na uradnih FB in IG kanalih.  

Vir/Foto: Taktik.si