"Ponosni smo, da je s številnimi investicinami v posodobitev proizvodnje v višini 9 milijonov evrov Žitova pekarna Maribor na odlični poti do največjega pekarskega obrata v Sloveniji, hkrati pa se uvršča tudi v sam vrh pekarske industrije v Evropi,"so sporočili iz Podravke.
Investicija med drugim zajema naložbe v novo peč za pekovsko pecivo in vzhajalno komoro, zarzovalne tunele, ter kotlovnico in strojnico za kompresorsko postajo, predstavlja obilo novosti pri peki pekovskega peciva, kruha in pripravi slaščic ter omogoča pripravo bistveno večjih količin pekovskega peciva na uro.
Investicija v Mariboru je sicer del uspešno zaključenega lanskega procesa prenove s katerim smo v podjetju pričeli že januarja 2022. Z njim smo ustvarili pogoje za dolgoletno vzdržno poslovanje, skupaj pa bomo naložbam namenili vrednost v višini 16,2 milijona evrov, so sporočili iz Podravke.
Ob tej priložnosti bo častni gost Podravke oz.Žita minister za gospodarstvo, turizem in šport, Matjaž Han.
Na lokaciji Tezno so pekarsko proizvodnjo skoncentrirali v letu 2007. V profitnem centru Kruh pecivo Maribor, ki je ena izmed osmih pekarskih lokacij največjega slovenskega prehrambnega podjetja Žito, to je od leta 2015 v lasti hrvaške Podravke, na petih linijah izdelujejo približno 600 vrst različnih izdelkov. Od tega 450 različnih pekovskih izdelkov, 30 vrst pekovskega peciva in 120 različnih slaščic. |