Letošnji dogodek, ki je potekal 4. marca na Krvavcu, je pritegnil rekordno število udeležencev, med njimi številne kuharske mojstre, gostince, vinarje in dobavitelje, kar je jasen dokaz, da slovenska gostinska scena potrebuje takšne družabne dogodke. Na dogodku so izstopali tudi mladi talenti iz gostinskih šol, ki so pod mentorstvom priznanih kuharskih mojstrov navduševali s svojimi kreativnimi jedmi.
Promocija gostinskega poklica in druženje kolektivov
Gourmet Cup Ljubljana, ki na Krvavcu na enem mestu združuje kuharske mojstre, gostince, vinarje, dobavitelje in ljubitelje kulinarike, je zadnja leta več kot le sinonim za odlično hrano, zabavo in druženje. Je namreč tudi enkratna priložnost za promocijo gostinskega poklica med mladimi ter izjemna priložnost za nepozaben timbilding gostinskih kolektivov in sklepanje novih poslovnih vezi. Tradicionalni dogodek, letos že osmi po vrsti, organizira podjetje Jezeršek gostinstvo, v sodelovanju s partnerji dogodka Turizmom Ljubljana, RTC Krvavec in Koželjem, Hiša dobrih vin.
Martin Jezeršek, direktor podjetja Jezeršek gostinstvo, pojasnjuje: »Veseli nas, da se je dogodka udeležila takšna množica ljudi. Predvsem pa smo ponosni na dejstvo, da so se dogodka udeležili kolegi gostinci, vinarji in dobavitelji iz cele Slovenije. Pri tem se ne gledamo kot na konkurenco, temveč kot na enotno skupnost, ki se na takšnih dogodkih združuje in povezuje. Za nas je ključnega pomena graditi in negovati tovrstne medsebojne odnose, saj verjamemo v moč sodelovanja in soustvarjanja skupnega kulinaričnega prostora. Veseli smo, da se dogodku radi pridružujejo tudi mladi talenti iz gostinskih šol, kjer lahko ustvarjajo in se predstavijo.«
Gourmet zajtrk za energijo in medalje za hitrost
Dan se je začel z bogatim Gourmet zajtrkom, okrepčilno zeliščno kapučino juho in zmajevim piškotkom, razvajala je kuharska mojstrica Karmen Kozjek z Dvora Jezeršek. Za zdrav polnovreden zajtrk s 100 % ekološko pridelanimi in visokokakovostnimi izdelki linije BIO ZONE je poskrbel Mercator.
Na drugi strani pulta je s svojim štajerskim temperamentom in originalno Pohorsko šunko razvajal Filip Flisar, ki je poskrbel, da so se tekmovalci na progo podali siti in polni energije.
Po zajtrku sta sledila žreb startnih številk in tekma za Gourmet pokala, kjer se je 97 smučarjev in deskarjev v šestih kategorijah potegovalo za najvišje stopničke. Tekmo je ponosno otvoril direktor RTC Krvavec Jani Janša, kot predtekmovalec pa se je na progo podal nekdanji profesionalni smučar prostega sloga Filip Flisar, ki je na cilj prismučal kar vzvratno.
Poleg medalj in izbrane penine Estate Selection iz hiše Puklavec Family Wines, so bili najhitrejši tekmovalci nagrajeni s številnimi lepimi nagradami. Najhitrejšemu med vsemi tekmovalci, Luki Pančurju iz podjetja ARONA kreativa, je pripadlo nepozabno poletno doživetje za dve osebi na Krvavcu (RTC Krvavec), medtem ko je najhitrejši med gostinkami in gostinci, Tadej Prebil iz Kavarne LUNCA, prejel prav posebni nagradi - triletni najem profesionalnega pomivalnega stroja (Winterhalter) in enoletni najem profesionalnega ledomata (Pulito Solutions).
Vir/Foto: Katja Šturm (jezersek.si)