Mednarodna industrija hrane in pijače se bosta ponovno "srečala" v Kölnu od 7. do 11. oktobra 2023. V naslednjih petih dneh bo pod temo »Trajnostna rast« svoje izdelke predstavilo več kot 7800 razstavljavcev iz 118 držav.
»Anuga Taste Innovation Show« je osrednji oder Anuge 2023, kjer se bo letos predstavilo kar 68 novosti. Žirija novinarjev in analitikov je te izdelke izbrala izmed več kot 2200 prijavljenih idej, ki jih je prijavilo več kot 680 podjetij.
Od 68-tih je bilo 10 konceptov izpostavljenih kot najbolj inovativnih:
Suši rižev krožnik – azijska miza Wismettac Emea Holdings Ltd (UK)
BettaF!sh TU-NAH Tin - BettaF!sh (Nemčija)
Soda iz kislih kumaric Melis - Euro Gida San. Ve Tic. A.s (Turčija)
Alternativa jogurtu iz mareličnih pečk - Kern Tec (Avstrija)
Hrustljavi gobji čili - Lifestyle Ventures SDN BHD (Malezija)
Hexa-creme - čebelnjak Lyson (Poljska)
Vegansko brez jajčnega beljaka - Schouten Europe (Nizozemska)
Milch Garum - projekt Garum (Italija)
Suhe gobe in mešanice - VG friteza D.o.o. (Hrvaška)
Chica Mexicana Tortilla pšenično pivo - Leighton Foods (Danska)
Letošnje novosti povedo eno: poudarek je na alternativnih beljakovinah, pa tudi na izdelkih z dodatnimi hranilnimi vrednostmi. Pri izdelkih rastlinskega izvora so izstopale gobove juhe in veganska jajca, pri alternativnih beljakovinskih izdelkih pa je bil poudarek na ribjih alternativah.
Katalog razstave je na voljo na spletni strani Anuga.
Vir: InStore
Foto: Koelnmesse/Anuga