Stoletje pozneje je Zlato polje ob jubileju želelo oživiti to idejo. Nastala je sodobna različica stoletne knjižice, pri kateri so sodelovali Luka Pangos, Mojmir Šiftar in Sašo Šketa.
Vsak izmed njih je pripravil izbor modernih receptov, ki temeljijo na tradiciji, a so prilagojeni današnjim okusom in življenjskemu slogu. Gre za poklon preteklosti in hkrati korak v prihodnost.
Ob 100. obletnici so pri Zlatem polju pripravili še nekaj posebnega, v prodajo so dali jubilejno embalažo valjanih širokih rezancev, ki so bili že pred desetletji del prvih receptov v originalni knjižici. Prepoznavna embalaža v sodobni interpretaciji preteklosti je poklon tistim, ki so začeli to zgodbo in vabilo novim generacijam, da jo nadaljujejo.
Ker je praznovanje še lepše, če v njem sodeluje več ljubiteljev testenin, je Zlato polje pripravilo nagradno igro, kjer podarjajo 100 jubilejnih paketov Zlato polje in kjer lahko sodelujete TUKAJ.
Vir/Foto: Žito