Glede na povprečje med letoma 2016 in 2021 je bila proizvodnja za 3,5 odstotka večja, so izračunali nemški statistiki.
Vinarji so proizvodnjo povečali kljub temu, da je lanska dolgotrajna suša povzročila izgubo pridelka pri mladih sadikah in v vinogradih z nizkimi vodnimi zalogami, so zapisali na nemškem statističnem uradu.
"Starejše trte z globokimi koreninami so se obnesle razmeroma dobro, zaradi suše pa je bilo tudi manj glivičnih okužb, kar je pozitivno vplivalo na zdravje grozdja," so dodali.
Vinarjem so prizanesle tudi pozne zmrzali in večja neurja, kot je toča, pomagalo pa jim je obsežno deževje tik pred začetkom trgatve, ugotovitve še povzema nemška tiskovna agencija dpa.
Dve tretjini proizvedenih vin sta bili beli, tretjina pa rdečih. Preračunano v 0,75-litrske buteljke so jih nemški vinarji lani proizvedli 1,2 milijarde.
V dveh vinorodnih regijah Rheinhessen in Pfalz so lani proizvedli 2,44 milijona oz. 1,79 milijona hektolitrov vina in mošta, na tretjem mestu pa je sledila vinorodna pokrajina Baden z 1,37 milijona hektolitri.