Slovenska živilskopredelovalna industrija se je predstavila na 49. mednarodni razstavi hrane in pijače Foodex, ki je bil med 5. in 8. marcem v Tokiu.
Predstavitev so organizirale Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Gospodarska zbornica Slovenije – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, Javna agencija SPIRIT Slovenija in veleposlaništvo Slovenije v Tokiu.
Na razstavnem prostoru Slovenije se je predstavilo 11 podjetij in pet uvoznikov: Klet Brda, Kodila, Chilli Wine, Mare Santo, Broken Bones, Berryshka, Kras, Sporti, Steyer vina, Celjske mesnine in japonski uvozniki slovenskih proizvodov Zaria, 365 wine, Fujio Project, Farmland Trading in Shiozaki Building. Gre za drugo zaporedno predstavitev živilskopredelovalne industrije na japonskem trgu.
Obiskovalci so z razstavnega prostora Slovenije odšli bogatejši tudi za informacije o turističnih destinacijah, podeželju in kmetijstvu.
Vir/Foto: GZS-ZKŽP