Obiskovalci bodo lahko uživali v zajtrku, pripravljenem iz lokalnih in svežih sestavin – domačega kruha, masla in mleka, medu in sočnih slovenskih jabolk, ki so jih prispevali prijazni partnerji lokalnih dobrot.
Tradicionalni slovenski zajtrk ni zgolj slasten obrok, ampak nas tudi opominja na pomembnost podpore lokalnim pridelovalcem in ohranjanja slovenske kulinarične dediščine. Letos je prvič organiziran v sklopu Tedna slovenske hrane in se navezuje na vsakoletno pobudo slovenskih šol in vrtcev, kjer otroci tretji petek v novembru spoznavajo pomen lokalne hrane in zdravega prehranjevanja. Tej pomembni tradiciji se sedaj pridružuje tudi Aleja.
Nakupovalna destinacija Aleja je do te nedelje dom za prav posebno obiskovalko – čebelo velikanko. Ob njej si obiskovalci lahko ogledajo še razstavo, ki vključuje fotografske utrinke iz sveta čebel, čebelarsko opremo, panje in makete čebelarjev, kar zagotovo pritegne vse ljubitelje narave in čebelarstva. V času jesenskih počitnic pa so najmlajši obiskovalci Aleje skupaj s čebelarji ustvarjali številne izdelke na temo čebelarjenja in pomena čebelic za človeka in naravo.
Vir/Foto: Aleja (Janez Štrukelj)