Na FB (Facebooku) je Ana Roš glede zapiranja pekarne zapisala naslednje: "Jutri za dober mesec zapiramo vrata Pekarne Ana, da bi osvežili prostor in pekarnin koncept. Vprašanje "brez odpadkov" pri ustvarjanju in kuhanju je ena od mojih prednostnih nalog in moja odgovornost do narave in družbe. S popolnomi laminiranimi testi se ne morem izogniti veliki količini nepotrebnih odpadkov, ki temeljijo na najboljšem maslu in najboljši moki. Ti odpadki so odpadki, ki jih ekipa Pekarne Ana doslej ni zmogla zadostno reciklirati. Prostor je majhen, dan je prekratek. Po dveh letih trdega dela in ustvarjanja danes razumem, kaj moramo storiti, da bo Pekarna Ana bližje našim vrednotam in prepričanju, vašemu zadovoljstvu in vašim potrebam. S prenovljenim konceptom bo Pekarna Ana bližje meni, sezonskosti, teritoriju in trajnosti. Kruh iz droži ostaja moja ljubezenska zgodba, drugačnega ne znam niti jesti. In ljubim sendviče! Pite iz svežega sadja! Pastel de nata, basque cheesecake s pehtranom. Se vidimo decembra. Ana!"
Vir/Foto: FB