Zimski meni v Hiši Franko z naslovom 50 odtenkov stane odslej 325 evrov (doslej 225), za spremljavo slovenskih vin je potrebno prišteti še kakih 80 evrov, za spremljavo mednarodnih prestižnih vin pa tudi 140 evrov. Ker za večerjo v dvoje in s spanjem to pomeni, da povprečna slovenska plača še zdaleč ne zadošča, je pa v tolažbo Ljubljančanom in ostalim, ki niso blizu Kobarida, da jim ni treba k njej več na Primorsko ampak lahko obedujejo tudi v Knafljevem prehodu v Ljubljani, v novem hotelu - Jaz.
Čeprav se je Hiša Franko s slovensko ceno približala visokim svetovnim (nad)standardom, pa je še niti ni dosegla. Degustacijski meni v restavraciji z eno Michelinovo zvezdico v Trstu stane 170 evrov, a z manj hodi. Degustacijski meni v dveh zvezdicah v bližini Pogačarjevih Elizejskih poljan stane še enkrat več kot v Starem selu pri Kobaridu ali Ljubljani. Sicer pa je v mišelinskem svetu je ”pravilo”, da gre za dobro razmerje kakovosti in cene tam, kjer chefov meni stane manj kot 350 evrov, brez vinske spremljave.
Vir: ceniki menijev
Foto: Arhiv Instore