V regiji namreč v času vročinskih valov ob 5. uri zjutraj beležijo temperature okoli 20 stopinj Celzija.
"Nočno trgatev izvajamo zaradi kakovosti grozdja, njegove svežine in okusa," je povedal eden od delavcev v vinogradu Loic Malherbe. V pomoč so jim reflektorji.
"Ni slabo, imamo pa drugačen ritem ... Nočna trgatev je boljša za opremo, pa tudi za ljudi," AFP še povzema Malherbeja.
Nočne trgatve so po poročanju agencije že stalnica v številnih državah z vročimi poletji, s podnebnimi spremembami pa se bo praksa verjetno še razširila.
Po oceni profesorja na tamkajšnji znanstveno-kmetijski univerzi Keesa Van Leeuwna lahko nočna trgatev vinarjem prihrani tudi denar, saj jim grozdja pred prevozom v stiskalnico ni treba ohlajati.
"Če trgatev poteka ponoči, je temperatura grozdja nižja, zlasti v primerjavi z zelo vročimi dnevi, ki smo jih imeli ta teden," je dejal.