Inovativni koncept Mini tovarne za predelavo viškov hrane

AKTUALNO

Nova odprtja

24.04.2023

Na današnjem osrednjem dogodku ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane, ki ga je v treh letih priprave pomagal organizirati tudi Lidl, je bil predstavljen inovativni koncept predelovalnega obrata Mini tovarna, ki odgovarja na potrebe predelave viškov, ki nastajajo pri kmetih oziroma manjših pridelovalcih.

V Mini tovarni v Rodicah pri Domžalah, ki ga ob pokroviteljsktvu Lidla vodi Skupina Etri, bodo namreč lahko v druge jedi predelali manjše količine pridelkov, ki niso toliko zanimivi za večje tovarne.

Ministrica Irena Šinko je ob današnjem obisku izpostavila: »Vesela sem, da smo skupaj s partnerji uspeli dogovoriti slovenski dan brez zavržene hrane, kar je bil tudi eden od ciljev akcijskega načrta za manj izgub hrane. Ta dan naj nam služi kot orodje za ozaveščanje in popotnica za tvorno sodelovanje vseh členov verige preskrbe s hrano. S hrano moramo ravnati skrbno, hrana je več kot obrok in ne sodi v smeti. Danes bomo vsi skupaj in vsak zase prispevali kamenček v mozaiku odnosa do hrane.«