Perutnina Ptuj je odprta za nove kooperante in povečanje sodelovanja s starimi

AKTUALNO

Slovenija

18.04.2023

Perutnina Ptu je največje živilsko podjetje v regiji ter že vrsto let beleži rast poslovanja, kar zaradi uspešnega poslovnega modela pozitivno vpliva tudi na razvoj in širitev lokalnih družinskih kmetij, so poročali v štajerskem Večeru v pogovoru z direktorja žive proizvodnje Markom Ciglerjem ter kooperantoma Denisom Vasletom in Borutom Pučkom.

Marko Cigler, direktor PC živa proizvodnja v Perutnini Ptuj, ima odgovorno vlogo, ki je usmerjena na vzrejo brojlerjev in puranov ter koordinacijo in vodenje proizvodnih procesov. "Trenutno je poleg vodenja in koordinacije rednih tehnoloških in proizvodnih procesov, moje delo usmerjeno tudi v razvoj zagotavljanja dodatnih vzrejnih površin in izvedbo vseh investicij, ki so planirane v prihodnjem investicijskem ciklusu podjetja," je opisal svoje delovne naloge in med drugim dejal. "Smo eno redkih vertikalno organiziranih perutninarskih podjetij v Evropi s sklenjenim krogom od njive do vilice.  Bistvena prednost za potrošnike je, da z izpolnjevanjem visokih standardov kakovosti in varnosti v Perutnini Ptuj zagotavljamo, da so perutninsko meso in mesni izdelki varni, zdravi, kakovostni in okusni."

Kar zadeva sodelovanje z rejci je dodal, da zdaj sodelujejo z 250 rejci v Sloveniji, a je zaradi povečanja obsega poslovanja, saj so v fazi širitve proizvodnje, pozval tudi nove, da se obrnejo na Perutnino Ptuj.

"Aktualne rejce perutnine spodbujamo v razvojno usmeritev širjenja dejavnosti z zagotavljanjem dodatnih vzrejnih površin in tehnološkega posodabljanja obstoječih hlevov, obenem pa vabimo k sodelovanju vse kmetovalce, ki bi jim bila zanimiva poslovna priložnost, da obstoječo kmetijsko dejavnost razširijo na rejo perutnine.  Obojim s strani Perutnine Ptuj nudimo kvalitetno strokovno podporo in svetovanje pri sami izvedbi investicije ter dolgoročen in stabilen poslovni model."