
Najboljši sladki muškat izdeluje Kmetija Mahnič
Slovenija
13.06.2017
Grahnit (najizvirnejša sladica), Geisha (najboljša torta) in Sladki Muškat 2008 (najboljši muškat Sladke Istre) so zmagovalci strokovnih natečajev Sladke Istre 2017. Omenjene tri dobrote so izbrali na ocenjevanju v Kopru.

Med tortami je strokovna komisija naziv Naj torta Sladke Istre 2017 podelila torti Geisha, ki so jo pripravili v ljubljanski Fetiche Patisserie, tudi srebrno odličje je šlo v roke omenjene slaščičarne, in sicer za torto z imenom Limona, medtem ko je bronasto odličje prejela koprska Čokoladnica Da Ponte za torto Sočna breskev, poročajo Primorske novice.
Strokovna komisija, ki so jo sestavljali priznani sommelierji in vinski poznavalci Tamara Rusjan, Darko Cerkvenik, Majda Brdnik, Liliana Savioli in Barbara Repovš, je naziv Muškat Sladke Istre 2017 podelila Sladkemu muškatu 2008, ki so ga pridelali na Kmetiji Mahnič, zlati odličji sta prejela Sladki muškat, 2016 iz vinske kleti Vinakoper in Rumeni muškat, 2016 iz kleti Vinales, poleg tega pa so podelili še šest srebrnih in eno bronasto odličje ter eno zahvalo za sodelovanje.
Zmagovalne torte, sladice in sladka vina bo občinstvo seveda lahko poskusilo na prireditvi Sladka Istra, ki bo v Kopru 23. in 24. septembra.