Žabac – prvi “Food Outlet” na Hrvaškem

Regionalne

13.09.2016

Danes so predstavili koncept prvega hrvaškega ”Food Outlet-a”, ki je s svojim delom in poslanstvom sicer začel pred dobrim mesecem. Maja  in Mario Žamboki sta razložila proces dela v svojem "start up" podjetju v katerem prodajajo viške blaga iz tovarn oz. proizvodnje, tisto, kar ni "po standardih". Iztekel se je rok ali pa je blago poškodovano... 

Na žalost, danes na svetu propade ali se zavrže tretjina hrane ali okoli 1.3 milijarde ton. Cilj tega projekta je, da se hrana ne zavrže. Letno samo na Hrvaškem uničijo 400 000 ton hrane, ki je ne prodajo, a ki je (bila) še uporabna, prenaša Poslovni.hr.
 
 

"Bistvo te ideje je, da se ne meče uporabne hrane, saj tako kar zadeva etični kot gospodarski vidik to ni dobro," je dejal Mario Žamboki.

Prvo "food outlet trgovino" so odprli v Zagrebu in sicer v Tkalčićevi ulici 4, želijo pa se razširiti tudi drugod. Najprej s trgovino na zagrebški Trešnjevki in sicer v še večjem prostoru.
 
Novost je tudi ta, da nameravajo začeti z mobilno trgovino in sicer spomladi naslednje leto.