
Največ nagrad v pekarstvu odneslo Žito
Slovenija
04.02.2013
Skupina Žito je na letošnjem 13. strokovnem ocenjevanju kruha, pekovskih izdelkov in testenin, pod okriljem Sekcije za pekarstvo, prejela zlata priznanja za kruhe, pekovske izdelke in testenine. Med 63. prijavljenimi izdelki iz 19. prijavljenih podjetij in pekarn, je Žito za svoje pekovske izdelke in testenine prejelo največ, kar 13 zlatih priznanj.

Predsednik uprave Skupine Žito in hkrati predsednik Sekcije za pekarstvo Janez Bojc, je ob tem dejal: "Gospodarske razmere se zaostrujejo, surovine se dražijo, nakupne navade naših potrošnikov pa se spreminjajo. Ni lahko biti konkurenčen in ob temu ohranjati nivo kakovosti, ki jo potrošniki pričakujejo na prodajnih policah. Tradicionalno ocenjevanje kruha in pekovskega peciva zato v teh časih nosi še toliko večjo težo. Vesel sem, da slovenski trg premore toliko odličnih izdelkov, med katerimi je kar 13 Žitovih, kljub temu, da se pekarska dejavnost sooča s številnimi izzivi."
Štiričlanska, strokovna in neodvisna ocenjevalna komisija je izdelke ocenjevala glede na lastnosti zunanjega videza izdelkov, kakovosti sredice in skorje, ocenjevali pa so tudi vonj in okus.