Letos je Wine VIP Event potekal v Kongresnem centru Hotela Antunović v Zagrebu. Obiskovalci so lahko uživali v degustacijah vrhunskih vin ter slanih in sladkih prigrizkih znanih hrvaških chefov.
Poleg gastronomske ponudbe so se s svojimi izdelki predstavila podjetja, ki se ukvarjajo s proizvodnjo in distribucijo gostinske opreme in inventarja, med katerimi izstopa podjetje Alexander Commerce, ki je poskrbelo za kakovostne kozarce Zwiesel, ki so jih lahko obiskovalci po prireditvi odnesli domov kot spominek.
»Naša prireditev je imela tako kot vsako leto humanitarno noto. Vsi obiskovalci Wine VIP Eventa so ob simbolični donaciji društvu Liga proti raku prejeli vinski kozarec, iz katerega so lahko med dogodkom brezplačno degustirali vsa vina, kozarec pa so obdržali kot spomin na ta čudovit dan,« je poudaril organizator Dantes Begić in poudaril, da je ponosen tudi na izobraževalni program dogodka.
»Na dogodku smo imeli razstavni prostor in prostor za izobraževalna predavanja predavateljev. Moram reči, da so bila predavanja zelo dobro obiskana, še posebej Monike Neral in Kristijana Harjača, naših uspešnih hrvaških sommelierjev. Predaval je tudi Kristian Salijevski iz Alexander Commerca, ki je udeležencem prikazal vpliv kozarca na okus vina, kar je bilo še posebej zanimivo. Zanimivo je bilo izobraževanje chefinje Doris Vlah, ki je nastalo v sodelovanju s podjetjem Ošo Buzet, enako tudi predavanji o veščinah v turizmu in gostinstvu, kjer sta Amadea Dobovišek in Ivana Goa Majdandžić govorili o trženju v turizmu, Sanja Krmpotić pa o zvestobi zaposlenih in gostov. »Program je bil izjemen in veseli me, da smo ustvarili prostor za izobraževanje javnosti o teh temah, a tudi prostor za medsebojno spoznavanje govorcev,« še dodaja Begić.
Pravi hit dogodka je bila Cannella, uradna pijača dobrodošlice na vseh dogodkih, a tudi ocvrtko, ki jih je pripravila Antonia Mikac, nekdanja tekmovalka MasterChef Hrvaška, ki zdaj osvaja hrvaško gastronomsko sceno s svojo blagovno znamko Tonkine fritule.
Gastronomske prispevke sta prispevala tudi Vehid Šaldić, finalist lanske sezone Hell's Kitchen Hrvaška ter Luka Veić, zmagovalec MasterChef Hrvaška 2023.
Dan pred dogodkom, v torek, je v restavraciji Maksimir potekala dobrodelna večerja za Hrvaško ligo proti raku, na kateri so kuhali nekdanji kandidati iz kulinaričnih televizijskih oddaj, goste pa je zabaval Željko Krušlin Kruška.
Naslednji Wine VIP Event bo na Reki, 12. februarja, v Grand Hotelu Bonavia, vsi zainteresirani za sodelovanje iz turističnega in gostinskega sektorja pa lahko pišejo na elektonski naslov erol.vip.event@gmail.com.
Vir/Foto: Vip Event (dantez.biz)