Nova oznaka, ki jo je izdalo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in vodno gospodarstvo, je priznanje visokega standarda kakovosti in varnosti prašičjega mesa domačega izvora, saj se vse faze proizvodnje izvajajo v Republiki Hrvaški.
Z več kot 100 lokalnimi kmetijami s katerimi sodeluje, pride v PIK Vrbovec letno več kot 400.000 prašičev, kar predstavlja dobrih 50 odstotkov domače proizvodnje. Nova oznaka poleg tega, da potrošnikom zagotavlja dodatno varnost glede izvora in kakovosti izdelka, prispeva tudi h krajši dobavni verigi, zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov in varovanju okolja.
Ker se v podjetju zavedajo, da je kakovost temelj zaupanja, znak predstavlja tudi poslanstvo PIK-a povezovanja s potrošniki s transparentnostjo in odgovornostjo.
»PIK-ovi potrošniki so se že od nekdaj lahko prepričali o vsakem kosu svinjine, ki ga izberejo in s to oznako je to še dodatno potrjeno. Ta varnost temelji na kakovosti, domačem poreklu in strogem nadzoru proizvodnih pogojev. Vsak kos svinjine pripoveduje svojo zgodbo in zdaj imamo uradno potrditev, da delamo najboljše za našo skupnost in potrošnike. Ta potrditev je tudi spodbuda za nadaljnji razvoj in izboljšave,« je povedala Vlasta Garašanin, direktorica službe za kakovost in ravnanje z okoljem v PIK-u.
Družba je v letu 2024 uspešno zaključila enega najpomembnejših investicijskih projektov družbe, več kot 11 milijonov evrov vreden objekt za primarno predelavo prašičev. Zahvaljujoč temu objektu, financiranemu s podporo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), je PIK povečal svoje proizvodne zmogljivosti, še izboljšal procese in dvignil standarde higiene, varnosti in kakovosti.
PIK Vrbovec tako nadaljuje svojo pot k odličnosti in skrbi, da vsak kupec ve, da dobi najboljše.
Vir/Foto Fortenova