V sklopu lansiranja Chefa so organizirali tudi predstavitev jedi, ki jih so v Chefu na Trgu Bana Jelačića. Mimoidoči so imeli priložnost poskusiti te jedi, a tudi izvedeti več o uporabi rastlinskih živilih in njihovemu vplivu na zdravje, okolje in podnebne spremembe.
"V Lidlu si nenehno prizadevamo za spodbujanje ozaveščenega uživanja in uravnotežene prehrane. Iz leta v leto širimo stalno ponudbo veganskih in vegetarijanskih izdelkov, kar dokazuje pestra izbira izdelkov naše blagovne znamke Vemondo ter ostalih veganskih izdelkov, ki so na voljo v Lidlovih trgovinah. Veganska kuharica, ki je nastala v sodelovanju z društvom Prijatelji živali, vsebuje 20 receptov za okusne rastlinske jedi s sestavinami iz Lidla in je tudi del Lidlove trajnostne strategije: »Na poti v jutri«, ki zagovarja bolj trajnostno življenje, predanost zdravju in skrb za ohranitev planeta," je povedala Lana Jugo, vodja CSR in trajnosti v Lidlu Hrvaška.
"Korak k zmanjšanju porabe živalskih proizvodov je korak naprej tako za zdravje posameznika kot za okolje in živali. Spodbudno dejstvo je, da je poleg obilice sadja, zelenjave, gob, žitaric, oreščkov in semen na trgu na voljo tudi meso rastlinskega izvora v različnih oblikah, kot so zrezki, pleskavice, ražnjiči, salame, klobase in drugi izdelki oz.živila,, narašča pa tudi število različnih rastlinskih izdelkov kot so: mleko, sir, jogurt in smetana. Vsak lahko najde nekaj, kar mu bo všeč," je dejal Luka Oman, predsednik društva Prijatelji živali.
Lidl se je v okviru strategije zdrave prehrane zavezal, da bo do leta 2025 v svoji ponudbi povečal delež rastlinskih beljakovinskih virov, med drugim razširil ponudbo gob, oreščkov, semen ter nadomestkov mleka in mlečnih izdelkov.
Vir: InStore
Foto: Lidl