Naj Fala kruha si ne moremo predstavljati brez svežega ali suhega kvasa Fala, ki ga odlikuje brezhibna kakovost in delovanje ter več kot stoletna tradicija. Vse to so razlogi, da premium kvas Fala tako profesionalni kot domači peki že vrsto leto nagrajujejo z izjemno zvestobo, ko se odločajo za peko kvašenih dobrot.
Posebno mesto v domačih kuhinjah pa že nekaj časa zaseda tudi naravno pšenično durum kislo testo Fala, ki se ponaša s pomembnimi lastnostmi in želenimi prednostmi doma narejenega kislega testa. Kruh in pecivo z dodatkom kislega testa odlikujeta bogata aroma in okus, izrazitejša barva skorje in izboljšana hranilna vrednost.
Njegova uporaba je veliko bolj enostavna, le zamešamo ga v običajno kvašeno testo.
Strokovna komisija bo najboljše kruhe izbirala v treh kategorijah. Kategorijama pšenični in mešani kruh ter kruh posebne vrste, se je letos "pridružila" še nova – kategorija fokača.
Svojega favorita bodo izbirali tudi obiskovalci, zmagovalca tudi letos čakajo lepe nagrade.
Na natečaj se lahko vsi prijavijo do 4. novembra, tako da pošljejo recept svojega kruha ali fokače ter svoje ime, priimek ter naslov/elektronski naslov na fala.sloncek@gmail.com ali Facebook stran Fala Slonček.
P.S. Vsi sodelujoči boste vabljeni, da svoje pekovske mojstrovine predstavite na ocenjevanju in razstavi kruhov ter fokač, ki bo v soboto, 9. novembra, v Ljubljani.
Več o natečaju najdete na www.kruhinpotica.com ali na Facebook strani.
Vir/Foto: Fala Slonček