Letos je festival še posebej »svež«. Poudarek je namreč na mladih prevzemnicah in prevzemnikih sirarskih kmetij ter na mladih, ki so prevzeli vodenje gostiln. Dan pred festivalom je potekal posvet: »Zgodbe mladih sirark in sirarjev« , na katerem so udeleženci spoznali šest mladih prevzemnikov mlečnih oziroma sirarskih kmetij ter se posvetili težavam, s katerimi se soočajo. Na festivalu pa bodo trije mladi kuharski mojstri, prevzemniki gostiln oziroma restavracij, ponujali sirne prigrizke.
Dodatno svežino bosta prispevali tudi dve delavnici z naslovom »Sir in pivo«.
Program
12:00 – 19:00 Predstavitev slovenskih sirarjev, degustacija in prodaja sirov.
12:00 – 19:00 Za izvirne sirne prigrizke bodo tokrat poskrbeli mladi prevzemniki znanih restavracij in gostiln:
Tomaž Bratovž (JB Restavracija),
Lojze Čop (Gostilna Pr’ Čop) in
Grega Repovž (Gostilna Repovž).
15:00 Prva delavnica »Sir in pivo«.
Mojca Polak, sommelier za sire in Jernej Lubej, sommelier
17:00 Druga delavnica »Sir in pivo«.
Mojca Polak, sommelier za sire in Jernej Lubej, sommelier
Več na njihovi spletni strani na povezavi TUKAJ.
Vir: kmeckisiri.si
Foto: Freepik