Na srečanju so bili prisotni strokovnjaki različnih področij perutninarstva.
Zbrane je najprej pozdravila Nataša Medved, tehnologija vzreje brojlerjev v Perutnini Ptuj in predstavnica slovenskega industrijskega partnerja pri tem projektu. Sam koncept, delo in pa rezultate projekta je predstavila zastopnica akademskega partnerja izr. prof. dr. Manja Zupan Šemrov iz Biotehniške fakultete.
Sledile so prestavitve iz področja perutninarstva v Sloveniji, ko so se predstavili:
Mitja Zupančič, strokovnjak za ekološko kmetijstvo iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Celje, ki je predstavil ekološko rejo piščancev v Sloveniji.
Lea Vodopivec, dr. veterinarske medicine (Veterinarska ambulanta Perutnine Ptuj) je govorila o pomenu dobrih praks za zdravje živali.
Aleksandra Valenčak Likar, uni.dipl.biol iz podjetja E-Net okolje je govorila o osnovnih zahtevah pri pridobivanju in spremembi okoljevarstvenega dovoljenja za obratovanje perutninskih hlevov.
Izčrpno so se predstavili dobre prakse, ki so že uporabljene v reji piščancev
• Reja piščancev - trajnostna, živalim prijazna in konkurenčna (Bojan Lončar, predsednik strokovnega odbora za perutninarstvo)
• Strojno nalaganje brojlerjev (Blaž Bedenik, Perutninarska zadruga Ptuj)
• Rekuperacija z dovajanjem svežega zraka v povezavi z talnim gretjem in robotom za obračanje stelje ( Tilen Drofelnik, rejec piščancev brojlerjev )
Druženje so zaključili z izmenjavo mnenj, misli, izkušenj in s pogledi v prihodnost.
Vir/Foto: Perutnina Ptuj (Nataša Medved)