SLO bocni levo
SLO bocni desno

Odprta kuhna št.11 premierno odprla vrata v Ljubljani

AKTUALNO

Slovenija

17.03.2023

Na Pogačarjevem trgu se je množici prvič letos v sončnem vremenu predstavila letošnja Odprta kuhna.

Kot je pred začetkom sezone dejal vodja projekta Lior Kochavy, je sodelovanje letos potrdilo več kot šestdeset partnerjev, med njimi tudi osem novih.

Med 10. in 21. uro so obiskovalce pričakali s šopkom najboljšega, kar ponuja slovenska kulinarika – s svojimi ponvicami, voki, kastrolicami, vitrinami, kuhalniki riža, fritezami, žari, hladilniki, točilnimi napravami in vso dodatno opremo (vključno s širokimi nasmehi, kakopak).

Prišli so stari znanci prejšnjih sezon, z metuljčki v trebuhu in zdravo mero treme a tudi lep nabor novincev, ki so jih vsi z odprtimi rokami sprejeli v veliko, srečno družino Odprte kuhne. Kdo so ti, ki so in bodo še popestrili ljubljanska petkova druženja, in kaj prinesejo s seboj?

Na premieri so svoj debi proslavili (po abecednem redu): Boul z boulami, DiMatteo Gelateria z ameriškimi palačinkami in kavno-sladolednimi dobrotami, Dragon Street Food z zmajskimi kurtoši, Hiša Jerin s svinjskimi lički in slivovimi cmoki, Juicy Marbles s sočnimi alternativami, MEMON Prosciutto e Vino CF s pršutom in vinom ter Sladki Pisker s svežim štrudljem!