
Ayatana s kombucho in vodnim kefirjem na trgu
Slovenija
21.06.2019

Obe pijači sodita v segment žive hrane. Pijači blagodejno vplivata na uravnavanje prebave in posledično boljše razpoloženje, krepita imunski sistem ter sta bogat vir probiotikov in antioksidantov.
Ayatana kombucha in vodni kefir sta plod lastnega razvoja, nad pripravo in zagotavljanjem kakovosti izdelkov pa bdi izkušena ekipa strokovnjakov na področju fermentacije. Ayatana na trgu predstavlja štiri okuse, med drugim tudi kombucho hmelj, ki vsebuje avtohtoni slovenski hmelj, in vodni kefir malina, timijan in solni cvet, ki ga pridelujejo v svetovno priznani zakladnici Sečoveljskih solin.
Ayatana, kulinarična zgodba, ki je bila ustanovljena leta 2016, se z današnjim dnem širi prek klasičnih kulinaričnih okvirjev. Dobro leto in pol po začetku razvoja kombuche in novosti na slovenskem trgu - vodnega kefirja, Ayatana na trgu predstavlja štiri trendovske fermentirane pijače, ki bodo v letošnjem poletju poskrbele za zdravo osvežitev.
V segmentu kombuche, fermentiranega napitka na osnovi črnega čaja, prihajata dva okusa: kombucha šipek in kombucha hmelj, ki v svoje značilne mehurčke lovi aromatičen slovenski avtohtoni hmelj iz Savinjske doline.
Vodni kefir, prvi tovrstni izdelek na našem trgu, je fermentirani napitek na osnovi vode in prihaja v dveh okusih.
Vodni kefir ingver ter vodni kefir malina, timijan in solni cvet iz Sečoveljskih solin. Slednji je odličen izotonik, ki telesu pomaga pri obnovi po športnih aktivnostih.
Kombucha in vodni kefir sodita v segment žive hrane in ne med zdravila ali prehranske dodatke. Z rednim uživanjem tovrstnih napitkov blagodejno vplivamo na metabolizem, posledično pa z vnosom prijaznih mikroorganizmov, ki se razvijejo v postopku fermentacije, krepimo imunski sistem in vsesplošno počutje. Obe pijači lahko uživamo vsak dan in sta zdrav nadomestek siceršnjim sladkanim gaziranim pijačam. Kombucha in vodni kefir vsebujeta značilne mehurčke, ki nastanejo ob fermentaciji.
"Ponosna sem, da smo v dobrem letu razvili kakovostna izdelka, ki se lahko postavita ob bok tujim znamkam kombuche in vodnega kefirja. Lasten razvoj in postavitev proizvodne linije v Lescah, izbira kakovostnih lokalnih in regionalnih sestavin preverjenih dobaviteljev ter nadzor nad kakovostjo vsake stekleničke, ki jo preverja ekipa izkušenih strokovnjakov fermentacije, zagotavlja zgodbo prefinjenih okusov. Ayatana kombucha in vodni kefir ponujata odlično ravnotežje med najvišjo kakovostjo in skrbjo nad varovanjem okolja brez nepotrebnih dodatkov in z veliko ljubezni," je ob današnji predstavitvi povedala ustanoviteljica in lastnica podjetja Ayatana, Aleksandra Grilc Tomažin.
Ayatana kombucha in vodni kefir sta nepasterizirana izdelka, zato ju je potrebno hraniti v hladilniku na temperaturi do 8 stopinj C. Steklenička 0,33l fermentiranega napitka vsebuje okoli 93 kalorij in je odlična spremljevalka brezalkoholnih in akoholnih receptov, ki nam bodo delali družbo to poletje. Ayatana kombucha in vodni kefir sta na voljo v spletni trgovini shop.ayatana.eu