
Začasno prekinjena proizvodnja Nutelle
Svetovne
22.02.2019

EuroNews je objavil naslednje sporočilo:"V torek smo se po prejemu izsledkov rezultatov komisije Viler-Eskal odločili, da je kvaliteta Nutelle in Kinder Buena slabša in smo začasno zaustavili proizvodnjo."
"Zaenkrat lahko povemo, da zaradi ustavitve proizvodnje ni pomanjkanja naših izdelkov na policah in da dostava potrošnikom poteka brez problema", so sporočili iz podjetja.
Iz Ferrera, ki od znanih blagovnih znamk proizvaja še praline Ferrero Rocher in Kinder jajčka so sporočili tudi to, da so v času od avgusta 2017 do 30. avgusta 2018 od prodaje zaslužili 10,7 milijard evrov.
In kako je Nutella sploh nasatala? Pietro Fererro, lastnik slaščičarne v kraju Alba v Piemontu (območju, ki je poznano po proizvajanju lešnikov), si je omislil nadomestek prave čololade s proizvodom, ki je vseboval 71,5% lešnikov in samo 19,5% kakava. Dobljena zmes je bila po trdoti podobna mlademu siru, zato se je prodajala na težo, po rezinah.
Že leta 1946 je Ferrero prodal 300 kg "Paste Giandujot". Leta 1951 je firma Ferrero začela izdelovati kremasto obliko oziroma namaz, imenovan "Supercrema", ki se je sprva prodajal v pločevinkah.
Leta 1963 je Pietrov sin Michele razširil prodajo izven italijanskih meja in preimenoval kremo: osnovi nut (ang. lešnik) je dodal italijansko-zvenečo končnico -ella in proizvod patentiral. V Evropi je Nutella doživela velik uspeh, še posebej v Franciji.