Marko Prunk, ki ima v Sloveniji že enajst mesnic in tri trgovine, v Italiji pa je šesto mesnico odprl v začetku prejšnjega meseca, bo 20. septembra v Sežani odprl hotel, restavracijo in pivovarno.
"Potem ko smo blizu Vidma odprli novo franšizno mesnico, ki je naša šesta v Italiji, smo sedaj v Piranu odprli še eno v Sloveniji, naslednjo otvoritev pa načrtujemo 20. septembra v Sežani, kjer bomo odprli hotel, restavracijo in pivovarno. Kar zadeva veliko razsekovalnico, pa načrtujemo odprtje leta 2017, potem ko se v Postojni nismo dogovorili," je včeraj ob otvoritvi nove mesnice za InStore dejal Marko Prunk.
Novo mesnico Postojnskih mesnin, kjer je tudi pekarnica oz. trgovina, je odprl v starem delu mesta Piran, razprostira se na 140 m2, zaposlil pa je štiri ljudi. Dostava bo sicer otežkočena, a ga to ne odvrne od najema prek občinskega razpisa. Pri tem projektu se je povezal s Kruhom Koper, o čemer je povedal naslednje: "V delu lokala je pekarna in tako bodo lahko kupci kupovali kruh in pecivo, v drugem delu pa sta delikatesa in mesnica."
Kot smo poročali
že pred novim letom, se njihova trgovina, ki so jo odprli v Italiji nahaja v kraju Premariacco.
Pred 30 leti je v družinski mesnici v Lokvah Marko začel delati kot poslovodja. Zdaj v Postojnskih mesninah in Mesariji Prunk zaposluje dobrih sto ljudi. Še 24 ljudi ima v podjetju Prunk Carni v Italiji. Tam je leta 2012 prvo mesnico odprl v Trstu. Prodajo slovenskega mesa bi rad z lanskih 21 letos povečal na 25 milijonov evrov, v Divači pa je že poiskal nove prostore za hladilnico, razsekovalnico in pakirnico mesa.
Pred časom je postal eden od letošnjih nagrajenih gospodarstvenikov Primorske po izboru Radia Koper, Televizije Koper – Capodistria in Primorskih novic, njegov košarkarski klub z imenom Mesarije pa se je uvrstil v ligo za napredovanje v 1. ligo, ki jo bodo njegovi košarkarji naskakovali v naslednji sezoni.
V šolah in vrtcih iščejo eko meso Prek javnih naročil z mesom oskrbujejo tudi 150 šol, vrtcev, bolnišnic in domov za starejše iz Ljubljane, Notranjske, Primorske in Goriške. "Cena je še vedno glavna, ne kakovost," opaža Prunk. V šole in vrtce lažje prodrejo z ekološkim mesom, saj morajo javni zavodi kupiti desetino hrane iz ekološke pridelave. "Ko se bomo preselili v večje prostore, bomo pridobili še en certifikat, da bomo na razpisih dobili dodatne točke in morda prišli do novih naročil," dodaja. |