Objekt s površino več kot 339.000 kvadratnih čevljev bo omogočil proizvodnjo več kot milijarde ploščic Nature's Bakery na leto. Obrat ima certifikat LEED Silver in pričakujejo, da bodo zmanjšali emisije CO2, povezane s prevozom s tovornjaki, za približno 5.700 ton na leto. V obratu uporabljajo tudi pametno avtomatizacijo, vključno z inovativnimi sistemi za dostavo sestavin, mešanje in hlajenje.
»Največji korak, ki ga lahko naredimo za dosego naših ciljev rasti je proizvodnja več prigrizkov, ki jih ljudje obožujejo in nova tovarna nam omogoča prav to. Daje nam prostor za rast ter omogoča, da pečemo še učinkoviteje in kakovostneje. Najpomembneje pa je, da nam napredek omogoča, da še naprej dobavljamo zdrave in polnovredne prigrizke vedno večjemu številu družin po vsej državi, kjer koli in kadar koli jih potrebujejo,« je dejal Steve Gardiner, izvršni direktor pekarne Nature's Bakery.
Mars je prvotno pekarno Nature's Bakery prevzel marca 2021 in od takrat je blagovna znamka na dobri poti, da do leta 2020 več kot podvojijo velikost.
»Kategorija prigrizkov v ZDA še naprej pridobiva na pomenu, saj se okusi in preference potrošnikov razvijajo. Pri Marsu se osredotočamo na pospeševanje inovacij, ki bodo oblikovale prihodnost prigrizkov. Lokalna naložba podjetja Mars v nov obrat pekarne Nature's Bakery v Salt Lake Cityju nam bo omogočila, da razširimo doseg naše blagovne znamke, okrepimo osredotočenost in še številnejšim potrošnikom predstavimo bolj zdravo ponudbo,« je povedal Blas Maquivar, globalni predsednik oddelka za zdravje in dobro počutje.
Vir: InStore
Foto: Mars