SLO bocni levo
SLO bocni desno

Zmagovalne tradicionalne slovenske jedi osnovnošolcev na meniju v vseh Intersparih

Slovenija

01.04.2025

V restavracijah Interspar po celi Sloveniji so od danes pa do konca meseca aprila v ponudbi štiri nagrajene jedi slovenskih osnovnošolcev, ki so žirijo najbolj navdušili na kuharskem dogodku »Tradicija na žlico«. Kuharski dogodek je potekal v sklopu projekta Kuhnapato, ki ga že deveto leto podpira Spar Slovenija.

V marcu so se na kuharskem dogodku “Spar x Kuhnapato:Tradicija na žlico« pomerile ekipe osnovnošolcev iz enajstih šol po Sloveniji.

Pomerili so se v pripravi skoraj pozabljenih slovenskih jedi na žlico. Strokovno komisijo v sestavi: Zale Pungeršič, zmagovalke MasterChef Slovenija 2023, Špele Ankele, kulinarične novinarke Dela, in Živana Jovanovića, vodje restavracij Interspar, so najbolj navdušili: zaroštan močnik s suhim sadjem, ki ga je pripravila OŠ Tržišče, štajerska fižolovo juha OŠ Kungota, šjelnovka s polento OŠ Šturje in piščančji ajmoht s cvičkom OŠ Drska iz Novega mesta.

Obiskovalci restavracij Interspar bodo zmagovalne štiri slovenske jedi na žlico lahko našli v ponudbi in preizkusili v naslednjih tednih:

Jed tedna v ponudbi:
Štajerska fižolova juha 

OŠ KUNGOTA
31.03. – 05.04.2025 
Šjelnovka s polento 

OŠ ŠTURJE
07.04. – 12.04.2025 
Zaroštan močnik s suhim sadjem 

OŠ TRŽIŠČE
14.04. – 19.04.2025 
Piščančji ajmoht s cvičkom 

OŠ DRSKA, Novo mesto
21.04. – 03.05.2025  

Spar Slovenija in Kuhnapato – partnerstvo za ohranjanje slovenske kulinarike

Projekt Kuhnapato pod vodstvom Anke Peljhan že 15 let mlade in širšo javnost vrača k slovenskim koreninam z obujanjem skorajda pozabljenih jedi naših babic. Spar Slovenija, ki projekt podpira že devet let, s tem omogoča izvedbo dogodkov, na katerih otroci pridobivajo kuharsko znanje in spoznavajo pomen lokalnih sestavin ter trajnostnega prehranjevanja.

S svojo široko ponudbo lokalnih izdelkov Spar Slovenija omogoča, da lahko izvirne slovenske jedi vsak poustvari tudi doma. Tako ne prispeva le k ozaveščanju mladih generacij, temveč tudi k bolj zdravim in trajnostnim prehranjevalnim navadam družin in posameznikov.

Vir/Foto: Spar