Štiri veganske jedi, ki jih je ustvaril, predstavljajo popolno ravnovesje med tradicijo in sodobnimi aromami, od krepke juhe iz ekološkega rdečega zelja in pikantnega čičerikinega raguja do aromatičnega kokosovega mlečnega riža.
Jedi pripravljajo v Spodnji Avstriji iz sestavin najvišje ekološke kakovosti, denimo krompirja iz biodinamične pridelave Demete itdr. Vse jedi so na voljo po ceni 7,99 evra.
Paul Ivić kot ambasador trajnostnega užitka pri Sparu od leta 2022 aktivno sodeluje tudi pri razvoju receptov, obiskuje lokalne dobavitelje in navdihuje kupce z nasveti ter zgodbami iz zakulisja pridelave.
“Pri najnovejših izdelkih mi je bila še posebej pomembna izvorna kakovost sestavin in razvoj receptur, ki tradicionalnim jedem dodajo nekaj posebnega. Verjamem, da najboljše sestavine ter spoštljiv odnos do hrane, ljudi in zemlje ustvarjajo razliko in to se v vsaki jedi tudi okusi,” je dejal Ivić.
O restavraciji TIAN in Paulu Iviću Restavracija TIAN na Dunaju, nagrajena z Michelinovo zvezdico in štirimi kuharskimi kapami Gault&Millau, predstavlja vrhunsko vegetarijansko in vegansko kulinariko. Pod vodstvom glavnega kuharja, Paula Ivića, nastajajo prefinjene jedi iz sezonskih in regionalnih sestavin, ki jih predelajo “od korenine do lista” in v ospredje postavljajo raznolikost rastlinskega sveta. Mednarodno priznanje je TIAN prejel leta 2024 z dvema nožema Best Chef Award. Poleg tega so za svoj trajnostni koncept nagrajeni z zeleno Michelinovo zvezdico in okoljsko kapo Gault&Millau, kar jih uvršča med najboljše vegetarijanske restavracije na svetu. Rojeni Tirolec s hrvaškimi koreninami je svoje kuharsko znanje izpopolnjeval v vrhunski gastronomiji v Nemčiji, Avstriji in Švici, preden je leta 2012 začel ustvarjati v dunajski restavraciji. Zvezdniški kuhar je doslej izdal štiri kuharske knjige: Vegetarische Sommerküche (2015), Vegetarische Winterküche (2017) in Restlos glücklich (2021) ter Vegetarisch (2024). |
Vir/Foto: Spar