V najsodobnejši in trajnostno naravnan proizvodno-logistični center, s skupno površino 78 tisoč kvadratnih metrov, so vložili približno 125 milijonov evrov.
Ob uporabi najsodobnejših in okolju prijaznih tehnologij že proizvajajo najboljše mesne in klobasne specialitete po regionalnih recepturah ter jih prek lastne, visoko avtomatizirane logistike za postrežne pulte, distribuirajo v približno 800 maloprodajnih trgovin regijskega področja. Načrtujejo tudi razvoj nadaljnjih svežih izdelkov po regionalnih recepturah ter razširitev ponudbe predpakiranih sirov in klobas.
“V Hirschaidu proizvajamo in distribuiramo vse kar naše stranke najdejo na naših postrežnih policah, od mesa, klobas, sira pa vse do rib. Z novogradnjo imamo zdaj vse možnosti, da predstavimo še več izdelkov po regionalnih recepturah, ki jih izdelujemo sami in izpopolnimo naše recepte. Naši razvijalci izdelkov že intenzivno delajo na tem, da prilagodijo recepte regionalnim okusom,” je povedal član uprave Gert Lehmann.
V Edeki so se zavestno odločili za okolju prijazno delovanje z večinoma lastnim virom električne energije. Poleg tega uporabljajo sodoben sistem za upravljanje stavb, vključno z energetskim monitoringom.
Član Edekine uprave Sebastian Kohrmann, je v svojem nagovoru izpostavil strateški pomen novogradnje: “Frische-Manufaktur nam omogoča bistveno višjo raven storitve in omogoča, da proizvedemo bistveno širši nabor svežih izdelkov in pri tem več kot podvojimo trenutno količino proizvodnje. Objekt je optimalno umeščen v središče našega zahodnega prodajnega območja.”
V Hirschaidu bo proizvodnja že oktobra dosegla polno obratovanje, na področjih proizvodnje, logistike in uprave pa bo v centru približno 450 zaposlenih.
S transportnim sistemom podjetja SSI Schäfer iz Spodnje Frankonije bodo poskrbeli za vse, od prejema blaga, skladiščenja, komisioniranja in odpreme kar bo potekalo popolnoma avtomatizirano. V stavbi so položili cevovode, ki dosegajo približno 78 tisoč metrov. Skupaj s skoraj 500 tisoč metri električnih kablov to ustreza dolžini približno 14 maratonskih razdalj.
Poleg tega objekta bodo zgradili še Food Academy Campus. Gradnja tega centra za izobraževanje in usposabljanje zaposlenih v trgovinah že poteka, zagon pa napovedujejo že do konca letošnjega leta.
Na fotografiji od leve proti desni: Denise Göttlich-Drenkard (projektna vodja), Johann Kalb (okrožni glavar Bamberga), Klaus Homann (prvi župan Hirschaida), Stefan Legat (predsednik nadzornega sveta), Gert Lehmann (član uprave), Sebastian Kohrmann (govorec uprave), Christian Remy (član uprave), Thomas Föhn (član nadzornega sveta), Thomas Silberhorn, (poslanec Bundestaga), André Sternkopf (vodja poslovnega področja Frische&Manufaktur).
Vir/Foto: Edeka