Do zdaj so v približno 360 izdelkih lastnih blagovnih znamk "prihranili" več kot 3800 ton sladkorja.
Ob začetku pomladi je Spar v zamrzovalne skrinje avstrijskih trgovin postavil šest novih vrst sladoleda z manj sladkorja, ki so jih proizvedli brez umetnih sladil. Partner pri tem projektu je bil italijanski mojster sladoleda Carmelo Surace (na fotografiji levo v družbi z direktorjem regijske centrale Spar v Marchtrenku Jakobom Leitnerjem), ki že več kot 20 let s svojimi sladolednimi saloni soustvarja kulinariko v osrednji Gornji Avstriji in vedno znova navdušuje z inovativnimi sladolednimi kreacijami.
Jakob Leitner, izvršni direktor regijske centrale Spar v Marchtrenku, in proizvajalec sladoleda Carmelo Surace.
“Linija Senza Gelato je v naših sladoledarnah v Gornji Avstriji na voljo že od leta 2019. S Sparom pa smo zdaj dobili močnega partnerja, ki je naš naravni sladoled z manj sladkorja pripeljal na prodajne police po vsej Avstriji,” se je uspešnega sodelovanja razveselil Surace, direktor podjetja Surace Selezione GmbH.
S Sparovo pobudo Zucker-raus so začeli aprila 2019 skupaj z zdravniki in proizvajalci hrane, in si skuapj prizadevajo ozaveščati o prekomernem uživanju sladkorja in zmanjševati njegovo prisotnost v izdelkih.
Vir/Foto: Spar