Potem, ko so pred petimi leti v času pandemije začeli z ocenjevanjem le klasičnih krofov, so ocenjevanje razširili tudi na inovativne krofe. Letos je štiričlanska žirija ocenjevala skupaj 40 različnih krofov, kar je največje število do zdaj. Ocenjevanje je potekalo po več kriterijih.
Tako so upoštevali videz in splošni vtis izdelka, pravilno obdelavo testa, stopnjo cvrtja, barvo, polnilo, okus in pookus ter izvirnost recepta pri inovativnih krofih. Kot je pojasnil Predsednik komisije Tomaž Vozelj, pa so letošnji krofi bili pravilnejših oblik in z boljšimi polnili.
Naj klasični krof Slovenije 2025:
1. mesto: Slaščičarna Zvezda, Celje
2. mesto: Slaščičarna Berzo, Vrhnika
3. mesto: Kavarna Cafe Central, Istrabenz Turizem, LifeClass Portorož
Naj inovativni krof Slovenije 2025:
1. mesto: Kavarna Cafe Central, Istrabenz Turizem, Portorož; polnilo: bela čokolada, malina, krema vrtnice.
2. mesto: Izobraževalni center Piramida Maribor, Višja strokovna šola; polnilo: bučno olje, šunka, zeliščni kis, polnozrnata moka, bučna semena.
3. mesto: Grand hotel Sava Rogaška; polnilo: jabolka in karamela
Vir: TV SLO
Foto: Arhiv InStore