Prvotno so načrtovali uvrstitev podjetja za sladoled na newyorško borzo za 10. novemer 2025, poroča FoodBev, a zamuda je predvsem posledica dejstva, da ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) trenutno ne more razglasiti veljavnega registracijskega dokumenta, potrebnega za trgovanje z delnicami podjetja Magnum Ice Cream Company.
Kljub temu zastoju so iz Unileverja svojim deležnikom zagotovili, da priprave na ločitev dobro napredujejo. Poudarili so svojo zavezanost, da bodo proces zaključili v tekočem letu, čeprav bodo natančen časovni okvir spremenili glede na trenutne okoliščine.
V zvezi s tem so iz Unileverja potrdili, da bo skupščina delničarjev še vedno potekala kasneje. Na sestanku bodo obravnavali predlog konsolidacije kapitala Unileverja, ki je tesno povezan s postopkom odcepitve. Posodobili bodo tudi časovni načrt za izvedbo konsolidacije, ki bo odražal širšo negotovost, ki jo je povzročilo zaprtje delovanja vlade.
Načrtovana ločitev blagovne znamke Magnum je del širše strategije Unileverja za poenostavitev poslovanja in osredotočenost na ključne blagovne znamke. Z ločitvijo poslovanja s sladoledom želijo v Unileverju povečati operativno učinkovitost in sprostiti dodatno vrednost za delničarje.
Vir: InStore
Foto: Magnum