Falter je poročal, da so po računih ugotovili, da restavracija ni dobavljala ne organske niti lokalne hrane, saj so bile na meniju turške orade, kozice iz Bangladeša in spomladanski zavitki, uvoženi s Kitajske. Vse to so dobavili preko podjetja Transgourmet, ki je drugo največje veletrgovsko podjetje v Evropi.
Celo tafelspitz, priljubljena avstrijska zelenjavna juha z govedino, postrežena s hrenom, je prišla neposredno z Nizozemske, poroča AFP.
Sedanji najemniki restavracijo Kelsen vodijo dve leti, odkar so zmagali na zelo konkurenčnem razpisu. Na spletni strani se restavracija hvali z lokalno in čim bolj sezonsko hrano "v srcu demokracije" v središču avstrijske prestolnice.
Po medijskem razkritju je vodstvo restavracije priznalo, da niso mogli ohraniti prvotnega cilja uporabe organske hrane. Poudarili pa so, da "navedeni primeri predstavljajo 1,8 odstotka vseh nakupov in ne odražajo vsakodnevne prakse".
Vir: sta
Foto: Arhiv InStore