Na farma, ki so jo razvili v sodelovanju s Tescovimi dobavitelji zelenjave, uporabljajo vrsto nizkoogljičnih praks, kot so alternativna goriva in moderne metode predelave ogljika. Poleg tega je njihov partner TH Clements uvedel trajnostne tehnike, kot sta npr. sajenje poljščin z lastnimi semeni in hrambo v rastlinjakih.
»Lepo je videti prve sveže pridelke z naše konceptne kmetije na policah trgovin. Cilj je preizkusiti vrsto nizkoogljičnih pristopov za zmanjšanje tveganja in omogočiti širšo uporabo naprednne pridelave med našimi dobavitelji,« je dejala Natalie Smith, direktorica trajnostnega kmetijstva in ribištva pri Tescu.
Po besedah Petra Taylorja, direktorja kmetijstva pri TH Clements, je brokoli, ki je vzgojen na ta način, pokazal enako kakovost in pridelek kot konvencionalni pridelki kar odpira vrata širši uporabi te inovativne metode.
V Tescu nameravajo v prihodnjih mesecih razširiti projekt na nizkoogljično gojenje krompirja, kar je v skladu s ciljem zmanjšanja emisij in spodbujanja okolju prijaznih praks v britanskem kmetijstvu.
Vir: Grocery Gazette
Foto: InStore