Dogodka se je udeležilo več kot 40 mednarodnih novinarjev in vinskih poznavalcev iz šestih držav, specializiranih za področje vina in kulinarike. V posebno čast nam je bilo gostiti tudi novinarke iz priznane britanske revije Decanter.
Program se je začel z obiskom vinskih kleti Puklavec Family Wines in Verus, kjer so vinarji predstavili proces pridelave vina, ki se je zaključil z vodeno degustacijo. Pot se je nato nadaljevala s panoramsko vožnjo med slikovitimi griči do Zidanice Malek, kjer so gostje uživali v kosilu s pogledom na čudovite vinograde.
V popoldanskem času je Robert Gorjak na strokovnem Masterclassu skozi 17 različnih vzorcev predstavil razsežnosti lokalne sorte Šipon. Posebno doživetje je predstavljala degustacija Šipona iz leta 1927, ki ga je pred skoraj stoletjem pridelala Ptujska klet.
Za zaključek dneva je poskrbelo 20 štajerskih vinarjev, ki so ob spremljavi lokalnih kulinaričnih dobrot Restavracije Črna Kuhna predstavili svoja vina.
Z izborom vrhunskih vin in pristne kulinarike smo želeli obiskovalcem približati edinstvenost in bogastvo vinorodne regije Štajerske.
Vir/Foto: Puklavec Family (Ciril Ambrož)