
Novi okus Ljubljane je jabolčno-bučna tortica
Slovenija
26.11.2018
Lani je na festivalu:"November Gourmet" nov okus Ljubljane postala preoblečena kranjska klobasa, letos pa jabolčno-bučna tortica.

Tudi letos je tekmovanje potekalo tako, da so organizatorji določili devet sestavin.
To so bile: rdeča pesa, buča, kaki, jabolka skuta, črna redkev, zelje, ječmenova kaša (ajdova kaša), piščančje krače (goveji bočnik), kranjska klobasa.
Kuharji so morali nato izbrati tri, po želji dodati še svoje sestavine in nato iz njih sestaviti recept za čim bolj inovativno jed.
Prijavilo se je okoli 20 "kulinarikov".
Recept zmagovalne preproste slaščice je predstavil Bruno Šulman (na fotografiji).
Priprava jabolčno-bučne tortice traja kar tri ure in pol, iz sestavin v receptu pa bo tortice dovolj za dvanajst ljudi. Najprej bo moral skuhati jabolčni džem, nato pa speči biskvit in pripraviti jabolčno-bučni mus in glazuro. Celoten recept s sestavinami je dostopen na spletni strani dogodka November Gourmet.
foto: Nino Denkovski