Zaključek letošnjega Festivala nabiralništva

Slovenija

23.06.2025

Po zaključku letošnjega Festivala nabiralništva so se organizatorji javno zahvalili vsem udeležencem.

15.junija  je potekalo zaključno celodnevno dogajanje na Ljubljanski tržnici. Stojnice z naravnimi izdelki in gostinsko ponudbo, razstava divjih rastlin in gob, srečolov, predstavitev razstave divjih rastlin, gob, Disko Juha - delavnica "Super živila rastejo kar na pločniku" in kulinarična delavnica s trajnostnimi živili in divjo hrano (Uroš Švigelj), otroška delavnica s Katarino Mežo (Dekle v cvetju), predavanje Mitje Brganta (Hramba živil s primerno embalažo), nabiralniška zgodba u zeliščarkama Meto Maček in Terezijo Nikolčič o temeljih slovenskega zeliščarstva, strokovna delavnica: Osnove aromaterapije s hidrolati in eteričnimi olji (Iva Hari in Vita Matjac), predavanje Darje Vrane: "Moja izkušnja z boreliozo itd.

"Vaša prisotnost, radovednost in odprtost so nas navdušili. Z veseljem smo vas spremljali med okušanjem dobrot, raziskovanjem stojnic in udeležbo na delavnicah. Upamo, da ste odnesli veliko novega znanja, navdiha in ljubezni do divje hrane," so se zahvalili organizatorji.

Tako bogatega programa in vzdušja ne bi bilo brez podpore njihovih sponzorjev, donatorjev in seveda nabiralcev, ki so nesebično delili svoje znanje.

Povabili so tudi na "sestrski" festival divje hrane – FesDivjal, ki bo 6. in 7. septembra na Kozjanskem. Prijave na delavnice so že odprte, tudi tam bodo stojnice, strokovna predavanja, divja hrana za pokušino in nepogrešljivi Divji Masterchef.

Vir/Foto: Ekipa Festivala nabiralništva