IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Četrtek, 02.07.2020 || Danes Slovensko - hrvaški spletni poslovni forum in B2B  |  Cromaris v juniju ustvaril rekordno prodajo  |  UPS objavil 18.trajnostno poročilo  |  Deset let od prodaje Droge Kolinska Atlantic Grupi   |  EU bo danes odprla mejo za 15 tretjih držav; na seznamu ni ZDA  |  L'Oreal bo besedo "whitening" zamenjal z "glow"  |  Netto gradi prvo trajnostno trgovino  |  Tesco (tokrat) pripravljen na cenovno "vojno" z diskonterji   |  Vrednost e-trgovine naj bi letos narasla čez 100 milijard evrov  |  Beyond Meat prodrl na Kitajsko, pleskavice v trgovinah Freshippo  |  Od danes predsedovanje tria: Nemčije, Portugalske in Slovenije, Svetu EU  |  Uvozili več kot 10.600 ton več sira, kot so ga proizvedle slovenske mlekarne  |  Kutinova jezna zaradi zapiranja trgovin manjših krajih  |  Mariborskega župana bo predstavljalo vino Renski rizling 2016  |  Poljska vlada razmišlja o prevzemu (kake) trgovine na drobno   |   Na tržaški tržnici zasegli 140 kilogramov kapesant  |  Nove (regijske) revije InStore tudi na spletu  |  Nizozemska prepoveduje e-cigarete z okusom manga in jagode  |  Odlagališča odpadkov so preveč polna  |  ČZS želi vsem državam članicam EU podariti slovenski čebelnjak  |   ||
   

Slovenija: "Znanje pod kapo" za mlade v gostinstvu

22.10.2019
Po uspehu majskega usposabljanja "Znanje pod kapo", ki ga v partnerstvu s Slovensko turistično organizacijo (STO) organizira izdajatelj mednarodnega gastronomskega vodnika Gault&Millau Slovenija, so mladi ponovili dogodek včeraj.  

Včeraj so v Best Western Premier Hotelu Slon v Ljubljani svoje izkušnje in nasvete delili chefi Ksenija Krajšek Mahorčič (Gostilna Mahorčič, Rodik), Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu, Zemono) in Igor Jagodic (Restavracija Strelec, Ljubljana), skozi osnove sommelierstva pa je  mlade udeležence popeljala vinska akademičarka Mira Šemić.
 
Za InStore je Šemićeva (desno na fotografiji) povedala:"Navdušena sem bila nad dogodkom in obiskom mladih!" 
 
Več kot 160 mladih dijakov in študentov je namreč včeraj prisluhnilo Miri Šemić, Tomažu Kavčiču, Igorju Jagodicu in Kseniji Krajšek Mahorčič na drugem v seriji dogodkov Gault&Millau Znanje pod kapo. 
 
Dogodek je zaokrožil prikaz različnih kuharskih tehnik v živo, vsak chef pa je v živo pripravil po en krožnik, ki je bil dopolnjen tudi z ustreznim vinskim izborom ter pojasnitvami pravil spajanja hrane in vina.

Izobraževalni dogodki v seriji "Znanje pod kapo" so namenjeni mladim, ki se z gostinstvom šele spoznavajo: dijakom in študentom gostinstva, mladim kuharjem v slovenskih restavracijah ter ostali zainteresirani strokovni javnosti. Glavni namen je promocija poklicev v gostinstvu in cenjenje storitev industrije gostoljubja, ki so pomembni del turistične odličnosti.

STO sodelovanje pri mednarodnem vodniku Gault&Millau Slovenija uvršča med najpomembnejše projekte na področju promocije slovenske gastronomije, saj rumeni vodnik s svojo znamko potrjuje kakovost slovenskega zaledja gastronomskih ponudnikov in izpostavlja odličnost vrhunskih slovenskih restavracij, popularnih zbirališč, vinskih kleti ter po novem tudi turističnih kmetij. Na tak način lahko Slovenijo predstavimo kot odlično, h kakovosti, inovativnosti ter avtentičnosti zavezano gastronomsko destinacijo.

Potrebe po dobro usposobljenem gostinskem kadru v slovenskem turizmu naraščajo, znanje pa je prava pot tudi do dviga kakovosti na področju gastronomije. Organizacijska ekipa, ki stoji za vodnikom Gault&Millau Slovenija, že vse od začetkov delovanja vodnika spodbuja spoštovanje vsakega elementa celostne gastronomske izkušnje in gradi svoje standarde vrednotenja odličnosti.

Nazaj
 


 
 
 
back to top