IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sobota, 11.07.2020 || Nove (regijske) revije InStore tudi na spletu  |  InStore št. 86 na poti k naslovnikom  |  Tuš v 18 letih pričaral skoraj 9000 otroških nasmehov  |  Krkinim delničarjem za tretjino višja dividenda kot lani, med nadzorniki tudi Lahovnik  |  Fama praznuje 30.rojstni dan v novih prostorih uprave  |  Trgovec Franca odprl supermarket v Bijelom Polju  |  Hrvaška nestrpno pričakuje današnji vstop v mehanizem ERM 2  |  Julij prinaša zagon programa zvestobe Walmart+  |  KZ Vipava bo Fructalu lahko ponudila le od 20 do 30 ton breskev  |  Ob rasti turizma v Kranju glavni izziv dvig potrošnje gostov  |  Večinski lastnik Dukata najavil možnost "iztiskanja" malih delničarjev  |  Ahold Delhaize se vključuje v bitko za prevzem verige Hema  |  Gorenju nagrada Netko za najboljšo spletno trgovino  |  Nov dm odprt v Subotici, še dva nova objekta v Beogradu  |  V Črničah odprtje prenovljene Mlinotestove trgovine  |  Letalski prevoznik Turkish Airlines pomaga (svojim) izvoznikom sadja   |  Med avtohtonimi izdelki s Paga poleg sira tudi konoplja?  |  Letno poročilo GZS za leto 2019  |  Nestlé "Incredible" spremenil v "Sensational" burger  |  Jeseni odprtje nakupovalnega centra Galerija Beograd  |   ||
   

Slovenija: Znani finalisti tekmovanja za naziv Tuševa zvezdica

14.03.2019
Znanih je vseh osem finalistov kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica, kjer se dijaki in študenti slovenskih Srednjih in Višjih gostinsko-turističnih šol pomerjajo med seboj in predstavljajo širši javnosti, bodočim delodajalcem ter kolegom iz stroke.
 
 
V finalnem tekmovanju se bodo tako pomerile ekipe dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana, Celje, Novo mesto, Radovljica, Radenci ter študenti Višje gostinske šole Bled in Maribor.
 
Ekipe dijakov Srednjih šol za gostinsko in turizem ter študentov Višjih gostinskih šol so se med sabo pomerile na treh predtekmovanjih, katerih posamezna zmagovalca sta se uvrstila v finalno tekmovanje. Iz vseh sodelujočih ekip sta se v finale uvrstili tudi najboljši dve ekipi iz vrst poražencev predtekmovanj.
 
Na včerajšnjem zadnjem predtekmovanju na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Ljubljana se je najbolje odrezala ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, ki je postala zmagovalka s Krožnikom Zlatorog, ter Srednja šola za gostinstvo in turizem Ljubljana, ki je zasedla 2. mesto z Meščanskim krožnikom kravje doline. 
 
Celotno tekmovanje poteka pod okriljem Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, katerega vodi Tomaž Vozelj. Ocenjevalno komisijo sestavljajo priznani slovenski kuharski in kulinarični chefi. S tekmovanjem želijo organizatorji mlade kulinarike predstaviti širši javnosti, delodajalcem in kolegom s stroke ter jih hkrati spodbuditi pri njihovih prvih korakih v poklicni svet.
 
Tekmovanje temelji na pripravi regijske jedi in pripadajoče zgodbe, ki je povezana z nastankom jedi, lokalnimi značilnostmi, zgodovino in kulturno dediščino. Finalno tekmovanje bo tako potekalo v aprilu med osmimi ekipami, ki se bodo predstavile z lokalno kulinarično zgodbo: kuhar in njegov pomočnik bosta jedi pripravila, natakar bo jed postregel, turistični vodnik pa bo jed predstavil z lokalno zgodbo.
 
Tuševa zvezdica bo postala ena od dveh najboljših ekip, ki se bosta pomerili v pripravi in predstavitvi regijsko obarvane restavracijske sladice. 
 
Zmagovalci 3. predtekmovanja: Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje s Krožnikom Zlatorog
Tekmovalci: Nejc Sovič, Marko Stoklas, David Volavšek, Žiga Rakun
Mentorji: Nataša Kamerički, Kristjan Klančnik, Janez Turnšek
 


Nazaj
 


 
 
 
back to top