IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sreda, 16.10.2019 || Tretjina mlajših otrok po svetu podhranjena ali s prekomerno težo  |  Jutri 13. Strateška konferenca TZS o trgovini   |  V Unileverju obljubljajo "rezanje" plastike do leta 2025   |   Brez Irene Weber na položaju izvršne direktorice Fortenove   |  Potrjene spremembe v upravi Atlantic Grupe  |  Visoke ameriške carine za evropske izdelke (tudi slovenske)  |  Agrokorju 53,9 milijona evrov kazni glede Costelle  |  Zajtrk je nov Žitov kruh  |  Sainsbury's od velike četverice z najboljšim začetkom jeseni   |  Danes gasilska vaja "Henkel 2019"  |  Bizjakova in Posedi o aferi "mleto meso"  |  Italija ohranja prvo mesto po proizvodnji vina  |  ZANIMIVOST: Pica iz čričkov  |  Tuševa oblačila za najmlajše v celjski bolnišnici  |  Cena svinjine "skočila" že skoraj za 70 odstotkov  |  Trgovino brez blagajn odprl tudi Pingo Doce  |  Don Don zagnal proizvodnjo v Žitoprometu  |  Manner s kakavom vstopa v (novo) staro kategorijo  |  Totem parfumskih stekleničk iz Steklarne Hrastnik  |  Intermarche bo umaknil 140 aditivov  |   ||
   

Slovenija: Znani finalisti tekmovanja za naziv Tuševa zvezdica

14.03.2019
Znanih je vseh osem finalistov kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica, kjer se dijaki in študenti slovenskih Srednjih in Višjih gostinsko-turističnih šol pomerjajo med seboj in predstavljajo širši javnosti, bodočim delodajalcem ter kolegom iz stroke.
 
 
V finalnem tekmovanju se bodo tako pomerile ekipe dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana, Celje, Novo mesto, Radovljica, Radenci ter študenti Višje gostinske šole Bled in Maribor.
 
Ekipe dijakov Srednjih šol za gostinsko in turizem ter študentov Višjih gostinskih šol so se med sabo pomerile na treh predtekmovanjih, katerih posamezna zmagovalca sta se uvrstila v finalno tekmovanje. Iz vseh sodelujočih ekip sta se v finale uvrstili tudi najboljši dve ekipi iz vrst poražencev predtekmovanj.
 
Na včerajšnjem zadnjem predtekmovanju na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Ljubljana se je najbolje odrezala ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, ki je postala zmagovalka s Krožnikom Zlatorog, ter Srednja šola za gostinstvo in turizem Ljubljana, ki je zasedla 2. mesto z Meščanskim krožnikom kravje doline. 
 
Celotno tekmovanje poteka pod okriljem Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, katerega vodi Tomaž Vozelj. Ocenjevalno komisijo sestavljajo priznani slovenski kuharski in kulinarični chefi. S tekmovanjem želijo organizatorji mlade kulinarike predstaviti širši javnosti, delodajalcem in kolegom s stroke ter jih hkrati spodbuditi pri njihovih prvih korakih v poklicni svet.
 
Tekmovanje temelji na pripravi regijske jedi in pripadajoče zgodbe, ki je povezana z nastankom jedi, lokalnimi značilnostmi, zgodovino in kulturno dediščino. Finalno tekmovanje bo tako potekalo v aprilu med osmimi ekipami, ki se bodo predstavile z lokalno kulinarično zgodbo: kuhar in njegov pomočnik bosta jedi pripravila, natakar bo jed postregel, turistični vodnik pa bo jed predstavil z lokalno zgodbo.
 
Tuševa zvezdica bo postala ena od dveh najboljših ekip, ki se bosta pomerili v pripravi in predstavitvi regijsko obarvane restavracijske sladice. 
 
Zmagovalci 3. predtekmovanja: Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje s Krožnikom Zlatorog
Tekmovalci: Nejc Sovič, Marko Stoklas, David Volavšek, Žiga Rakun
Mentorji: Nataša Kamerički, Kristjan Klančnik, Janez Turnšek
 


Nazaj
 


 
 
 
back to top