IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Ponedeljek, 27.01.2020 || Kmalu Miškovićeva Delta z gradnjo nakupovalnega centra v Sarajevu   |  Umrla na tekmovanju v goltanju peciva  |  O govedoreji v novem programskem obdobju  |  Gorivo od polnoči nekoliko cenejše  |  V ljubljanskem križišču Vojkove in Božičeve Lidl št.60 tik pred otvoritvijo  |  Aldi z rekordnim dvigom plač v februarju  |  Carrefour z novimi formati  |  Stroka poziva k izboljšanju usposobljenosti čebelarjev   |  V letu 2021 dva priložnostna kovanca   |  FrieslandCampina odslej le še s papirnatimi slamicami  |  Spletna trgovina lani dosegla vrednost 72,6 milijarde evrov  |  ZANIMIVOST: Astronavti spekli prve piškote v vesolju  |  Kerum prodaja proizvodni obrat drniških pršutov  |  Odprta kuhna št.8 brez plastike  |  Vabilo na brezplačni seminar TZS o varstvu osebnih podatkov  |   Supernova bo zgradila nakupovalni center v Trbovljah  |  Veriga Jumbo kupila trgovine Hema   |  V bližini Somborja kmalu kmetijski kompleks  |  Potrjen trgovinski sporazum s Turčijo  |  Sporazum med ZDA in Kitajsko z malo obvezami za ZDA  |   ||
   

Slovenija: Znani finalisti tekmovanja za naziv Tuševa zvezdica

14.03.2019
Znanih je vseh osem finalistov kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica, kjer se dijaki in študenti slovenskih Srednjih in Višjih gostinsko-turističnih šol pomerjajo med seboj in predstavljajo širši javnosti, bodočim delodajalcem ter kolegom iz stroke.
 
 
V finalnem tekmovanju se bodo tako pomerile ekipe dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana, Celje, Novo mesto, Radovljica, Radenci ter študenti Višje gostinske šole Bled in Maribor.
 
Ekipe dijakov Srednjih šol za gostinsko in turizem ter študentov Višjih gostinskih šol so se med sabo pomerile na treh predtekmovanjih, katerih posamezna zmagovalca sta se uvrstila v finalno tekmovanje. Iz vseh sodelujočih ekip sta se v finale uvrstili tudi najboljši dve ekipi iz vrst poražencev predtekmovanj.
 
Na včerajšnjem zadnjem predtekmovanju na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Ljubljana se je najbolje odrezala ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, ki je postala zmagovalka s Krožnikom Zlatorog, ter Srednja šola za gostinstvo in turizem Ljubljana, ki je zasedla 2. mesto z Meščanskim krožnikom kravje doline. 
 
Celotno tekmovanje poteka pod okriljem Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, katerega vodi Tomaž Vozelj. Ocenjevalno komisijo sestavljajo priznani slovenski kuharski in kulinarični chefi. S tekmovanjem želijo organizatorji mlade kulinarike predstaviti širši javnosti, delodajalcem in kolegom s stroke ter jih hkrati spodbuditi pri njihovih prvih korakih v poklicni svet.
 
Tekmovanje temelji na pripravi regijske jedi in pripadajoče zgodbe, ki je povezana z nastankom jedi, lokalnimi značilnostmi, zgodovino in kulturno dediščino. Finalno tekmovanje bo tako potekalo v aprilu med osmimi ekipami, ki se bodo predstavile z lokalno kulinarično zgodbo: kuhar in njegov pomočnik bosta jedi pripravila, natakar bo jed postregel, turistični vodnik pa bo jed predstavil z lokalno zgodbo.
 
Tuševa zvezdica bo postala ena od dveh najboljših ekip, ki se bosta pomerili v pripravi in predstavitvi regijsko obarvane restavracijske sladice. 
 
Zmagovalci 3. predtekmovanja: Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje s Krožnikom Zlatorog
Tekmovalci: Nejc Sovič, Marko Stoklas, David Volavšek, Žiga Rakun
Mentorji: Nataša Kamerički, Kristjan Klančnik, Janez Turnšek
 


Nazaj
 


 
 
 
back to top