IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Četrtek, 06.08.2020 || Dm v trgovine postavil Nivea postaje s šamponom  |  Muller: "Ahold Delhaize ni oddal punudbe za trgovine Hema"  |  BAT "vpregel" novega predsednika za Reynolds American  |  SDTS kritičen do novega modela zaposlitve pri Hoferju  |  Henkel Slovenija in dm v podporo urbano-čebelarskim projektom  |  Amazon načrtuje odprtje 30 fizičnih trgovin (VIDEO)  |  Doslej unovčenih za 40,2 milijona evrov turističnih bonov  |  Amazon pripravlja vstop na švedski trg  |  Vlada podjetja zaradi brexita poziva k okrepitvi zalog zdravil  |  Eurospin prihaja 13. avgusta - najprej v Zadru!  |  Hofer uvaja nov zaposlitveni model  |  Na ocenjevanju Vino Slovenija 5 medalj za vina iz Hiše vin Emino  |  ZPS opozarja na velik cenovni razpon razkužil  |  Med E.Leclercom in Supernovo gradijo novo parkirišče za 1900 vozil  |  Carrefour predstavil novo blagovno znamko Simpl  |  Sport time Balkans od Mercatorja-S kupil Rodo Mega v Beogradu   |  Sparove Mlečne pravljice med finalisti največjega azijskega festivala AdStars  |  Diageo ob polovico dobička, med Evropejci vse bolj priljubljen rum  |  Prvi Eurospar bo odprt v Sankt Peterburgu  |  Voli odprl nov market v Budvi  |   ||
   

Slovenija: Žitov zajtrk reševalnih ekip, gasilcev in v porodnišnicah

15.11.2019
V Žitu so na današnji dan slovenske hrane in tradicionalnega slovenskega zajtrka s košaro dobrot polepšali jutro petim ekipam reševalcev, gorskih reševalcev,  gasilcev, in zaposlenim in porodnicam v kranjski porodnišnici.

Zajtrk kruh so podarili tudi učencem iz 27 držav na OŠ Livada Ljubljana in jim skozi zabavno druženje z Boštjanom Gorencem – Pižamo predali sporočilo o pomenu in tradiciji slovenskega zajtrka. Z inovativnim Zajtrk kruhom so razveselili še vse zaposlene v Žitu in Podravki Slovenija. 

Ekipe Reševalne postaje UKC Ljubljana, Gasilske brigade Ljubljana, Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj, Služba za zaščito in reševanje Maribor in Gorske reševalne službe Slovenije - postaja Celje v Mozirju, so danes navsezgodaj razveselile okusne dobrote za zajtrk. V Žitu so namreč želeli polepšati dan tistim, ki za nas skrbijo 24 ur na dan vse dni v letu, in jim tako, na dan tradicionalnega slovenskega zajtrka, prvim dostavili okusen zajtrk. Košara dobrot, ki je skupno razveselili več kot 200 članov ekip, je poleg novega Žitovega Zajtrk kruha vsebovala še slovenski med, maslo, ekološka jabolka ter čaje 1001 CVET.

Predstavnica za odnose z javnostmi v Žitu Nina Rus Turuk je ob tem izpostavila : "V Žitu smo z mislijo, da se zjutraj prileže košček odličnega kruha, zasnovali nov Zajtrk kruh. Ta je narejen iz surovin tradicionalnega slovenskega zajtrka, odlikuje ga prepoznavna oblika kifeljca, njegova sredica ima vidne delce semen in koščke jabolk. Tako združuje tradicijo, inovativnost in domač okus. Ker se k Zajtrk kruhu še posebej podajo maslo, med in jabolka, smo z njim želeli polepšati začetek dneva tistim, ki sicer skrbijo za nas vse dni v letu. Zajtrk kruh smo podarili tudi učencem OŠ Livada Ljubljana in  našim 1.800 zaposlenim po vsej Sloveniji. Skupno smo tako danes razdelili skoraj tono tega inovativnega kruha s tradicionalni priokusom, in z njim razveselili tiste, ki za nas skrbijo 24ur na dan."

Pogostili so omenjenih 400 učencev Osnovne šole OŠ Livada. Mednarodni zasedbi učencev, ki prihajajo iz kar 27 držav po svetu,  so tudi na ta način predstavili sestavine tradicionalnega slovenskega zajtrka, saj so jim poleg okusnega obroka pripravili še nepozaben nastop Boštjana Gorenca - Pižame. Ta jim je namreč na zabaven z moderno pravljico  razložil pomen zajtrka in uživanja v njem v družinskem krogu.   V sodobnem,  hitrem tempu življenja namreč zajtrk prepogosto izpuščamo. 

V Žitu svoje kruhe in pekarske izdelke, ki so vsakodnevno na mizah Slovencev,  razvijajo na bogati osnovi slovenske dediščine, saj  je imel kruh po tradiciji glavno mesto v prehrani naših prednikov. S to zavestjo in več kot 70-letnimi izkušnjami ustvarjajo kakovostne izdelke. Pri peki prepletajo sodobne načine tehnologije z izbiro tradicionalnih starih žit in visoko kakovostnih žitaric. Tako snujejo izvrstne kruhe za vse priložnosti in okuse.


Nazaj
 


 
 
 
back to top