IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sobota, 07.12.2019 || Magnit odslovil pet vodilnih managerjev  |  ZANIMIVOST: Politik Salvini iz protesta ne uživa Nutelle  |  Istrabenz na predlog DUTB v prisilno poravnavo  |  Mercator odprl prenovljeno Minute prodajalno na Kongresnem trgu  |  MojeDelo.com:"Lek je najuglednejši delodajalec"  |  Mesnine PIK s 25 odstotki manj soli  |  Prizadevanja za interese slovenskih dobaviteljev in zaposlenih v Mercatorju  |  Manchester United okrepil sodelovanje z Alibabo  |  E. Leclerc bo na PL izdelkih navajal poreklo vseh sestavin  |  Rusi v Goraždu gradijo tovarno PET embalaže  |  Spider grupa odprla tovarno čaja v Pitomači  |  Dve novi prodajalni Univerexporta v Obrenovcu in Odžacih  |  NS Mercatorja potrdil največje investicije   |  Tedeschi:"Nakup Kolinske zadetek v polno"  |  Fortenova Počivalška (zaradi Mercatorja) prijavila Evropski komisiji  |  Oktobra z največjim padcem trgovine na drobno  |  Turk:"Za sodelovanje prepričati tudi politiko"  |  OZS danes praznuje abrahama  |  Lidl odprl trgovini v Apatinu in Gornjem Milanovcu   |  Prenovljen zagrebški Branimir mingle mall  |   ||
   

Slovenija: Žitov zajtrk reševalnih ekip, gasilcev in v porodnišnicah

15.11.2019
V Žitu so na današnji dan slovenske hrane in tradicionalnega slovenskega zajtrka s košaro dobrot polepšali jutro petim ekipam reševalcev, gorskih reševalcev,  gasilcev, in zaposlenim in porodnicam v kranjski porodnišnici.

Zajtrk kruh so podarili tudi učencem iz 27 držav na OŠ Livada Ljubljana in jim skozi zabavno druženje z Boštjanom Gorencem – Pižamo predali sporočilo o pomenu in tradiciji slovenskega zajtrka. Z inovativnim Zajtrk kruhom so razveselili še vse zaposlene v Žitu in Podravki Slovenija. 

Ekipe Reševalne postaje UKC Ljubljana, Gasilske brigade Ljubljana, Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj, Služba za zaščito in reševanje Maribor in Gorske reševalne službe Slovenije - postaja Celje v Mozirju, so danes navsezgodaj razveselile okusne dobrote za zajtrk. V Žitu so namreč želeli polepšati dan tistim, ki za nas skrbijo 24 ur na dan vse dni v letu, in jim tako, na dan tradicionalnega slovenskega zajtrka, prvim dostavili okusen zajtrk. Košara dobrot, ki je skupno razveselili več kot 200 članov ekip, je poleg novega Žitovega Zajtrk kruha vsebovala še slovenski med, maslo, ekološka jabolka ter čaje 1001 CVET.

Predstavnica za odnose z javnostmi v Žitu Nina Rus Turuk je ob tem izpostavila : "V Žitu smo z mislijo, da se zjutraj prileže košček odličnega kruha, zasnovali nov Zajtrk kruh. Ta je narejen iz surovin tradicionalnega slovenskega zajtrka, odlikuje ga prepoznavna oblika kifeljca, njegova sredica ima vidne delce semen in koščke jabolk. Tako združuje tradicijo, inovativnost in domač okus. Ker se k Zajtrk kruhu še posebej podajo maslo, med in jabolka, smo z njim želeli polepšati začetek dneva tistim, ki sicer skrbijo za nas vse dni v letu. Zajtrk kruh smo podarili tudi učencem OŠ Livada Ljubljana in  našim 1.800 zaposlenim po vsej Sloveniji. Skupno smo tako danes razdelili skoraj tono tega inovativnega kruha s tradicionalni priokusom, in z njim razveselili tiste, ki za nas skrbijo 24ur na dan."

Pogostili so omenjenih 400 učencev Osnovne šole OŠ Livada. Mednarodni zasedbi učencev, ki prihajajo iz kar 27 držav po svetu,  so tudi na ta način predstavili sestavine tradicionalnega slovenskega zajtrka, saj so jim poleg okusnega obroka pripravili še nepozaben nastop Boštjana Gorenca - Pižame. Ta jim je namreč na zabaven z moderno pravljico  razložil pomen zajtrka in uživanja v njem v družinskem krogu.   V sodobnem,  hitrem tempu življenja namreč zajtrk prepogosto izpuščamo. 

V Žitu svoje kruhe in pekarske izdelke, ki so vsakodnevno na mizah Slovencev,  razvijajo na bogati osnovi slovenske dediščine, saj  je imel kruh po tradiciji glavno mesto v prehrani naših prednikov. S to zavestjo in več kot 70-letnimi izkušnjami ustvarjajo kakovostne izdelke. Pri peki prepletajo sodobne načine tehnologije z izbiro tradicionalnih starih žit in visoko kakovostnih žitaric. Tako snujejo izvrstne kruhe za vse priložnosti in okuse.


Nazaj
 



 
 
 
back to top