IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sreda, 22.01.2020 || Intermarche je umaknil 140 aditivov, predstavili so "Franco-score"  |   Ocado sodeluje z japonskim Aeonom  |  Kmetijstvo in gastronomija z roko v roki pri promociji  |  Đuro zvezda nove kampanje za Barcaffè Black'n'Easy (VIDEO)  |  Carrefour na nakupovalnem pohodu - prevzel še Potager city  |  Conad prodajo PL kategorije lani povečal za 8 odstotkov  |  V kratkem možnost plačila s QR kodo  |  Slovesna otvoritev tovarne Sarajevskega kiseljaka v Kreševu  |  Šok: Kaufland se umika iz Avstralije!  |  Petrol bo vodila Nada Drobne Popović   |  Eurospin letos z 20 diskonti (končno) prihaja tudi na Hrvaško  |  Marsova zaobljuba našemu planetu (VIDEO)  |  Mina:"Poslovanje PUL se je izboljšalo!"  |  Kupci imajo radi organske proizvode toda...   |  Tuš s projektom Šolar na smuči osrečil otroke  |  Vrednost odkupljenih kmetijskih pridelkov narasla za 9 %  |  Hrvaški proizvajalci prek Spara prodali za 74 milijonov evrov  |  Voli z naložbami v kmetijsko proizvodnjo za 2,38 milijona evrov  |  Aleja bo odprta 19.marca (VIDEO)  |  MI Braća Pivac prevzela Kraš  |   ||
   

Slovenija: Zaživel projekt s sloganom "Kuham domače"

13.01.2020
Po uspehu lani zaključenega mednarodnega projekta AlpFoodway se na zgornjem Gorenjskem lotevajo novega projekta ohranjanja prehranske dediščine s sloganom Kuham domače.
 
 
 
 
Pokazalo se je namreč, da za to področje vlada precej interesa, pravi direktor Razvojne agencije Zgornje Gorenjske Mark Toplak. Začeli so lansko jesen v kuharskimi delavnicami v Kranjski Gori in Radovljici, s katerimi bodo v prihodnje še nadaljevali.
 
Kot pojasnjuje Ambrož Černe, ki sodeluje pri projektu, je namen teh aktivnosti ohraniti prehransko dediščino in prenesti kuharska znanja s starejših na mlajše generacije.
 
Zato v okviru projekta skušajo raziskati lokalno kulinariko, identificirati značilne jedi in nosilce prehranske dediščine. Prvi ožji cilj je elektronska izmenjava receptov, v prihodnje pa želijo vzpostaviti tudi sodelovanje z gostinci.

Nazaj
 


 
 
 
back to top