IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Torek, 07.07.2020 || Pridelek ekološko pridelanega sadja v 2019 manjši kot v 2018  |  Uber za 2,35 milijarde evrov kupuje dostavno službo Postmates  |  Nove (regijske) revije InStore tudi na spletu  |  Okrogla miza o mobilizaciji evropskega podeželja  |  V Kragujevcu postavili prvi reciklomat  |  Barcaffè z Aljo Horvat pripravil posebne skodelice za kavo  |  Trgovec Kam včeraj odprl nov market v glavnem mestu  |  Kappa Star Limited povečal delež v Krašu na več kot 30%  |  Gregor Potočar z dvojno vlogo v SAP-u   |  Penny v stotih trgovinah uvedel sistem Scan&Go  |  Vseevropski plačilni sistem - EPI  |  Vukovarsko pivo v novem pakiranju  |  Grozdje bodo pobrali zeleno in ga zavrgli   |  Danes je svetovni dan čokolade  |  BiH zaščitila Livanjski sir, Nevesinjski krompir in Visočko pečenico  |  ZANIMIVOST: Parfuma s povsem različnima učinkoma (beri vonjavama)   |  Zoran Golub nov direktor marketinga Grand Kafe  |  Mercadona v svojih objektih prepozna sumljive stranke  |  Vrata znova odprli pubi, restavracije in frizerji  |  Spomladanska pozeba okrnila letošnji pridelek sadja  |   ||
   

Slovenija: Zaživel projekt s sloganom "Kuham domače"

13.01.2020
Po uspehu lani zaključenega mednarodnega projekta AlpFoodway se na zgornjem Gorenjskem lotevajo novega projekta ohranjanja prehranske dediščine s sloganom Kuham domače.
 
 
 
 
Pokazalo se je namreč, da za to področje vlada precej interesa, pravi direktor Razvojne agencije Zgornje Gorenjske Mark Toplak. Začeli so lansko jesen v kuharskimi delavnicami v Kranjski Gori in Radovljici, s katerimi bodo v prihodnje še nadaljevali.
 
Kot pojasnjuje Ambrož Černe, ki sodeluje pri projektu, je namen teh aktivnosti ohraniti prehransko dediščino in prenesti kuharska znanja s starejših na mlajše generacije.
 
Zato v okviru projekta skušajo raziskati lokalno kulinariko, identificirati značilne jedi in nosilce prehranske dediščine. Prvi ožji cilj je elektronska izmenjava receptov, v prihodnje pa želijo vzpostaviti tudi sodelovanje z gostinci.

Nazaj
 


 
 
 
back to top