IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sobota, 02.07.2022 || Porast e-trgovine leta 2021 za 13 odstotkov  |  Kantar:"Lidl najuspešnejši na francoskem trgu v zadnjem obdobju"   |  Brezplačno mobilno gostovanje v EU se podaljšuje za deset let  |  EU in Nova Zelandija sklenili pogovore o sporazumu o prosti trgovini  |  Za vzdrževanje učnih čebelnjakov razpisanih 17.000 evrov  |  SDH zamenjal nadzornike Pošte Slovenije  |  Vlada nadaljuje sprejemanje ukrepov za naslovitev draginje  |  Odprte prijave na največje tekmovanje spletnih trgovcev v regiji  |  Ifo:"Obeta se nov dvig cen hrane"  |  Tovarna zdrave hrane prisotna tudi v Sloveniji  |  Virtualni spletni seminar: "Shopper Trends 2022" - 14. julija  |  Lidl ni obupal nad prihodom v BiH in išče delavce  |  ZANIMIVOST:Omejena prodaja Nutelle s fotografijami naravnih lepot BiH  |  Evropska komisija odobrila gensko spremenjeno koruzo za živila in krmo  |  Delavski direktor Pošte Slovenije postal Janez Zidar  |  EU predlaga prepoved aromatiziranih tobačnih uparjevalnikov  |  Gomex z novo trgovino, prvo v Obrežu  |  Delhaize odprl prenovljen hipermarket Mega Maxi v Kragujevcu  |  Šinkova izpostavlja pomen digitalizacije za kmetijstvo  |  V zadnjem letu sta se najbolj podražila olje in moka  |   ||
   

Slovenija: Za inovativna živila kandidirajo predvsem žitni in mlečni izdelki

25.12.2014
Na razpis Inštituta za nutricionistiko (NUTRIS) za najbolj inovativna živila, proizvedena v Sloveniji in katerih prodaja se je začela v zadnjem letu, je prišlo 52 predlogov, od tega približno polovica s strani proizvajalcev in polovica s strani potrošnikov. 
 
Izstopajo predvsem žitni in mlečni izdelki, so za STA pojasnili na inštitutu za nutricionistiko, ki je sicer prejel predloge v številnih drugih skupinah, npr. sokovi, pijače, pa tudi prehranska dopolnila.
 
Inštitut želi s projektom izbora najbolj inovativnih živil spodbujati ustvarjalnost proizvajalcev, da bi imela živila boljšo sestavo, potrošniki pa večji izbor kakovostnih živil.
 
Pri izboru bodo upoštevali najrazličnejše vidike inovativnosti, med drugim posebnosti v sestavi z namenom doseganja ugodne prehranske sestave, koristi za zdravje in prijaznost potrošniku ter posebnosti pri proizvodnji, pakiranju in označevanju živil.
 
"Trenutno se za posamezne izdelke preverja status, da ugotovimo, ali ustrezajo razpisnim kriterijem, in zberemo podatke o sestavi obravnavanih živil. V začetku januarja se bo sestala posebna ocenjevalna skupina, ki bo med obravnavanimi živili izbrala tista najboljša," so še navedli na inštitutu, kjer pričakujejo, da bodo rezultate javnosti predstavili najkasneje v februarju.

Nazaj
 
 
 
 
back to top