IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 09.12.2022 || Prenovljena trgovina dm v Sarajevu  |   Luka Koper z rekordnim številom pretovorjenih avtomobilov  |  Obrtnik in podjetnik leta sta Leon Kranjc in Ivan Cajzek  |  Združenje hotelirjev za prilagoditev zakonodaje specifikam turistične panoge  |  Nova revija InStore (št.109) na spletu  |  Nova Maxi supermarketa v Obrenovcu in na Kopaoniku  |  Razširjeno partnerstvo Nomad Foods in Publicis grupe  |  Prihodnje leto izdajajo prva bankovca s podpisom ženske  |  V sedmem popisu košarica živil nekoliko dražja  |  Vesna Nahtigal z novim letom prevzema položaj generalne direktorice GZS  |  Ferrero kupuje Wells Enterprises  |   Gomex je odprl objekta v Jagodini in Kovačici  |  Eva Petrič v prestižni newyorški trgovini tokrat z razstavo čipk in parfumov  |  Musk za trenutek izgubil prvo mesto na Forbsovi lestvici najbogatejših  |  Vlada zvišala davek na presežni dobiček MOL na 95 odstotkov  |  Lidl Srbija je izvozil za 10 milijonov evrov blaga  |  V Bovcu so odprli Spar št. 112  |  Mate Štetić nov član uprave Atlantic Grupe  |  O pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize  |  Kort je odprl hipermarket na Palah  |   ||
   

Slovenija: Za inovativna živila kandidirajo predvsem žitni in mlečni izdelki

25.12.2014
Na razpis Inštituta za nutricionistiko (NUTRIS) za najbolj inovativna živila, proizvedena v Sloveniji in katerih prodaja se je začela v zadnjem letu, je prišlo 52 predlogov, od tega približno polovica s strani proizvajalcev in polovica s strani potrošnikov. 
 
Izstopajo predvsem žitni in mlečni izdelki, so za STA pojasnili na inštitutu za nutricionistiko, ki je sicer prejel predloge v številnih drugih skupinah, npr. sokovi, pijače, pa tudi prehranska dopolnila.
 
Inštitut želi s projektom izbora najbolj inovativnih živil spodbujati ustvarjalnost proizvajalcev, da bi imela živila boljšo sestavo, potrošniki pa večji izbor kakovostnih živil.
 
Pri izboru bodo upoštevali najrazličnejše vidike inovativnosti, med drugim posebnosti v sestavi z namenom doseganja ugodne prehranske sestave, koristi za zdravje in prijaznost potrošniku ter posebnosti pri proizvodnji, pakiranju in označevanju živil.
 
"Trenutno se za posamezne izdelke preverja status, da ugotovimo, ali ustrezajo razpisnim kriterijem, in zberemo podatke o sestavi obravnavanih živil. V začetku januarja se bo sestala posebna ocenjevalna skupina, ki bo med obravnavanimi živili izbrala tista najboljša," so še navedli na inštitutu, kjer pričakujejo, da bodo rezultate javnosti predstavili najkasneje v februarju.

Nazaj
 
 
 
 
back to top