IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Ponedeljek, 20.11.2017 || Za SEMPL št.19 kar 89 tekmovalnih prijav   |  Vabilo na četrto FMCG konferenco revije InStore v Beograd 23. novembra  |  Lidlov poslovni hackathon bo jutri  |  AB InBev ustoličil novega direktorja za Severno Ameriko  |  Zajtrk za več kot 260.000 otrok po vrtcih in šolah  |  Sodišče zavrnilo veljavnost lex Agrokor v Sloveniji  |  Atlantic Grupa je v ZDA začela s proizvodnjo paštete Argeta  |  20. Slovenski festival vin odpira vrata   |  Zmagovalec natečaja Lidlov mladi vinar je Jernej Žorž z vinom zelen  |  Mlečno-predelovalni sektor predstavil zaveze odgovornosti  |  Colruyt uvaja novosti prek spleta  |  Sainsbury's prvi uvedel tehnologijo izolacije hladnega zraka  |  Nemška Gea prevzema pomurski Vipoll  |  Prenovljena Idea "Beograđanka"  |  Heineken Hrvaška v Karlovcu odprl zeleno skladišče  |  Lepotna blagovna znamka The Body Shop v Sloveniji  |  E. Leclerc ostaja v vodstvu, Carrefour zmanjšal zaostanek  |  MAC Cosmetics v sredo odprl prvo trgovino   |   Židan: "Danes smo vsi skupaj ena družina!"  |  Lidlov mladi vinar Jernej Žorž iz Vipavske doline  |   ||
   

Wales : ZANIMIVOST: Zmajev dih je "smrtonosni" čili

19.05.2017
Svetovno znani kuhar Mike Smith iz Walesa je naredil čili, ki naj bi bil najbolj pekoč na svetu. 
 
Poimenoval ga je Dragon’s breath (Zmajev dih). Pravi, da ga ni vzgojil zaradi tega, da bi ga jedli, ampak kot medicinski pripomoček, kot nekakšen anestetik.
 
To je tako pekoče živilo, da dobesedno omrtviči kožo. Zmajev dih naj bi imel kar 2,84 milijona na Scovillovi lestvici.
 
Gre za tako zelo pekoč čili, da lahko bojda povzroči anafilaktični šok, zaradi katerega lahko človek celo umre.
 

Nazaj
 


 
 
 
back to top