IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 25.09.2020 || Počivalšek prepričan v svetlo prihodnost slovenskega turizma  |  Preurejeni Super Konzum v Ivanić Gradu odprl vrata  |  Oblasti v Parizu in Marseillu jezne zaradi novih omejitev  |  InStore Srbija 29. oktobra organizira "FMCG Brand Forum ONLINE"   |   WEBSI Spletni prvaki: "Digitalna agencija leta (ponovno) Agencija 101   |  Spar Slovenija ponosen na "Mlečne pravljice" in nagrado SOF-a za "Znamko leta"  |  Podjetje Plevnik d.o.o. s tehnološkimi novostmi za sirarstvo in mlekarstvo  |  DZ o nedeljskem zaprtju trgovin z glasovanjem v torek  |  Rožič: "Če ne uspemo, bomo sprožili referendum"   |  Nov Univerexport na Bulevarju partijarha Pavla v Novem Sadu  |  Žabka na domačem trgu odprla prodajni objekt št. 6500   |  Prekinitev širjenja v Avstralijo je Kaufland drago stala  |  Lidl v Zaječarju in Zrenjaninu odpira trgovini 1. oktobra  |  Poročilo JTI opozarja, da se na črnem trgu "pripravlja k nevihti"  |  Ob 25-letnici STO podčrtali pomen sodelovanja in predane ekipe  |  Podravka obdarila najmlajše meščane Koprivnice  |  Iz Walmarta najavljajo povišanje plač zaposlenim  |  Danes razglasitev "Naj mladinskega startupa"  |  Corriere della Sera za najboljšega tujega vinarja izbrala Simčiča  |  Mars "pokopal" strica Bena - riž se odslej imenuje Ben's Original  |   ||
   

Italija: ZANIMIVOST: Rekorden sir tehta 600 kg

26.07.2020
Potem, ko so leta 2007 v New Yorku proizvajalci sira Goude postavili Guinnessov rekord v velikosti sira, ki so ga po izložbi obiskovalci pojedli, je sedaj podoben podvig uspel italijanskim sirarjem z območja Loculi na Sradiniji. Izdelali so največji kolut sira pekorino, ki (ravno) tako tehta 600 kg.
 
Tako je to postal nov največji sir iz ovčjega mleka in ima tudi ta mesto v rekordni knjigi, doživel pa je podobno usodo, kot tisti iz New Yorka ali pa tisti iz regije La Marche iz leta 2009, ki je bil ravno tako rekorden in so ga pojedli po predstavitvi.

Nazaj
 


 
 
 
back to top