IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Nedelja, 18.04.2021 || Strežba na terasah ob testiranju natakarjev in upoštevanju varnostnih ukrepov  |  Hrvaško ministrstvo zagnalo akcijo hrvaški otoki - območja brez covida-19  |  Sredi maja odprtje vseh lokalov?  |  Priprava pravnih podlag za pomoč po pozebi  |  Ave Grill izdelki v sveži, sodobnejši preobleki   |  Inovativno pakiranje za svežo premium solato  |  Osma e-konferenca za mala in srednja podjetja v organizaciji PTZ   |  Dva nova ukrepa v čebelarstvu  |  Nova prodajalna Univerexporta v Beogradu  |  Odpiranje vrtov in teras v osmih regijah za gostinski sindikat premalo  |  Aldi Nord na Majorki odprl trgovino št. 5000 v Evropi  |  Prihaja prvi belgijski e-supermarket Hopr  |  V ZDA stekla promocija žganja Yebiga Prva  |  Šišić:"Lani smo prodali več kot 100.000 ton piščančjega mesa"  |  V Intersparu Vič nov "refil avtomat" za naravna čistila in pralne praške Odori (VIDEO)  |  Priznanje GZS Pomladni veter KZ Metliki  |  Čizmić na konferenci o potezah Mercatorja v (po)koronskem času   |  Fortenova in Mercator s pogodbo za refinanciranje Mercatorjevega dolga  |  Draghi napoveduje sproščanje ukrepov s 26. aprilom  |  Direktor uprave za varno hrano zamenjal glavno inšpektorico  |   ||
   

Kanada: ZANIMIVOST: Maslo z višjo točko tališča

02.03.2021
Kulinarični svet je obšla vest o posebnem maslu, ki se ne zmehča niti na sobni temperaturi. 
 
 
Na to je prva opozorila kanadska kuharica Julie Van Rosendaal, ki je svojo ugotovitev objavila na družbenem omrežju Twitter. Ko je svoje sledilce vprašala, ali so to opazili tudi sami, jih je kar nekaj pritrdilo. Kanadsko maslo ima nenavadno teksturo zaradi palmovega olja, ki ga vsebuje in se topi pri višjih temperaturah, kot je sobna.
 
Palmovo olje so govedorejci h kravji krmi, da bi dobili več mleka, dodajali že prej, v času korone pa se je njegov obseg v prehrani goveda še povečal, saj se je povečalo tudi povpraševanje po mleku in mlečnih izdelkih. 

Nazaj
 


 
 
 
back to top