IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Sobota, 24.08.2019 || Agra št.57 jutri odpira vrata  |  Nutra Swiss Bio investiral v Izolo  |  Po oznakah prehranske vrednosti kmalu še ekološke nalepke?  |  Casino prodaja še za dve milijardi evrov premoženja  |  Na Ptuju o prenosu znanja za napredek kmetijstva in podeželja  |  Ni zanimanja za Amazon Fresh   |  Pevec najavil nov nakupovalni center v Slavonskem Brodu  |  Odprt "Marti retail park" na Reki  |  Stop Shop odprl "retail park" v Sremski Mitrovici  |  Utapljanje v odpadni hrani  |  Hmeljarji pričakujejo od 2200 do 2300 ton hmelja  |  Jutri tradicionalni praznik idrijskih žlikrofov  |  Intermarché sodeluje z Microsoftom  |  Dokončan postopek izredne uprave nad 22 družbami koncerna Agrokor  |  Predlog zakonodaje proti TBZ  |  V Selexu rast prodaje TBZ (trgovinske blagovne znamke)   |  Trgovinski "potresi" z vstopi in izstopi (velikih) trgovcev  |  Koprsko pristanišče med 100 najbolj povezanimi kontejnerskimi pristanišči na svetu  |  Prvi Gomex v Barandi  |  Dukat odpira diskontne trgovine  |   ||
   

Svet: WHO opozarja, da je hrana za dojenčke presladka

06.08.2019
Komercialno proizvedena hrana za dojenčke pogosto vsebuje preveč sladkorjev, seznam sestavin, ki jo navaja njena embalaža, pa je nemalokrat nejasen, izhaja iz objavljenega poročila Svetovne zdravstvene organizacije (WHO).
 
V njem predlagajo nove smernice za izboljšanje prehrane dojenčkov. WHO je med novembrom 2017 in januarjem 2018 pregledala skoraj 8000 prehranskih proizvodov za dojenčke iz več kot 500 trgovin v Avstriji, Bolgariji, Izraelu in na Madžarskem. "V okoli polovici pregledanih proizvodov so več kot 30 odstotkov kalorij predstavljali sladkorji, okoli tretjina proizvodov pa je vsebovala dodane sladkorje in druga sladila," so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP navedli pri evropski veji WHO. 
 
Kot so izpostavili, je hrana, ki naravno vsebuje sladkorje, kot sta sadje in zelenjava, sicer lahko primerna za prehranjevanje majhnih otrok, "a zelo visoke ravni sladkorjev, ki jih vsebujejo komercialno proizvedeni prehranski proizvodi, predstavljajo razlog za zaskrbljenost".

Nazaj
 


 
 
 
back to top