IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Nedelja, 19.11.2017 || Za SEMPL št.19 kar 89 tekmovalnih prijav   |  Vabilo na četrto FMCG konferenco revije InStore v Beograd 23. novembra  |  Lidlov poslovni hackathon bo jutri  |  AB InBev ustoličil novega direktorja za Severno Ameriko  |  Zajtrk za več kot 260.000 otrok po vrtcih in šolah  |  Sodišče zavrnilo veljavnost lex Agrokor v Sloveniji  |  Atlantic Grupa je v ZDA začela s proizvodnjo paštete Argeta  |  20. Slovenski festival vin odpira vrata   |  Zmagovalec natečaja Lidlov mladi vinar je Jernej Žorž z vinom zelen  |  Mlečno-predelovalni sektor predstavil zaveze odgovornosti  |  Colruyt uvaja novosti prek spleta  |  Sainsbury's prvi uvedel tehnologijo izolacije hladnega zraka  |  Nemška Gea prevzema pomurski Vipoll  |  Prenovljena Idea "Beograđanka"  |  Heineken Hrvaška v Karlovcu odprl zeleno skladišče  |  Lepotna blagovna znamka The Body Shop v Sloveniji  |  E. Leclerc ostaja v vodstvu, Carrefour zmanjšal zaostanek  |  MAC Cosmetics v sredo odprl prvo trgovino   |   Židan: "Danes smo vsi skupaj ena družina!"  |  Lidlov mladi vinar Jernej Žorž iz Vipavske doline  |   ||
   

Slovenija: V javnih zavodih napredek pri oskrbi z lokalno hrano

13.07.2017
Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan (na fotografiji) se je sestal s predstavniki Kmetijsko gozdarske zbornice, GZS – Zbornico kmetijsko živilskih podjetij, GIZ-a Regionalnih razvojnih agencij, Zadružne zveze Slovenija, Etri skupnosti in KZ Dobrina na temo povečanje oskrbe javnih zavodov z lokalno pridelano hrano.
 
V Sloveniji je okoli 800 javnih ustanov, ki naročajo hrano preko sistema javnih naročil v vrednosti več kot 100 mio EUR na leto. Na včerajšnjem sestanku je bilo ugotovljeno, da je zakonodaja s področja javnega naročanja urejena na način, ki omogoča oskrbo javnih zavodov z lokalno pridelano hrano, potrebno pa je oblikovati poslovni model, ki bo omogočil izvajanje tega v praksi.
 
V naslednjih mesecih bo vzpostavljen informacijski sistem, ki bo v pomoč javnim zavodom pri pripravi javnega naročila. Pri vzpostavitvi sistema bodo sodelovale vse organizacije, ki se srečujejo na področju pridelave in trženja kmetijskih pridelkov in živil. 
 
Minister Židan je po sestanku dejal, da smo pri oskrbi javnih zavodov z lokalno slovensko hrano v zadnjih letih naredili napredek: "Spremenjena je zakonodaja, realizirana so bila izobraževanja, v regijah je kar nekaj primerov dobrih praks. Danes smo se srečali s predstavniki zbornic, zadrug, regionalnih razvojnih agencij in naročnikov z namenom, da proces dodatno pospešimo. Zadali smo si kar nekaj operativnih zadolžitev, oktobra pa bomo preverili njihovo realizacijo."
 
. Na sestanku je sodelovala tudi predstavnica Doma Danice Vogrinec iz Maribora, ki je predstavila primer dobre prakse sodelovanja z dobavitelji lokalne hrane.

Nazaj
 


 
 
 
back to top