IN STORE in your country:
Slovenija   Hrvatska   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SLOVENIJA Petek, 19.04.2019 || "Odprta kuhna" jutri na Ptuju  |  Od naslednjega leta prepoved titanovega dioksida v hrani  |  V Mercadoni so se poslovili od plastičnih vreč za enkratno uporabo  |  Med prazniki mirovanje medbančnih plačil  |  Ministrica Pivec na 3. Festivalu velikonočne slovenske potice  |  Kroger širi omrežje distribucijskih centrov  |  Čokoladni velikan Barry Callebaut odpira tovarno v Novem Sadu  |  Ali po prodaji Intereurope Pošti Slovenije nastaja nov logistični velikan?  |  Spar z velikonočnimi dobrotami razveselil materinske domove  |  Panvita v Novem mestu odprla prenovljeni mesni center Ave  |  Pivka perutninarstvo napoveduje večjo proizvodnjo  |  PepsiCo v prvem četrtletju dvignil prodajo in dobiček  |  Saputo za 1,12 milijarde EUR odkupil Dairy Crest  |  LIFE omogoča razvoj novih izdelkov  |  Kaufland predstavil ekološko različico penine  |  Trgovec Jumbo odprl sedež v Belgiji  |  Po zaključku 5.FMCG Summit-a revije InStore BiH "by NLB Banka" v Sarajevu  |  Amazon zapira spletno prodajo na Kitajskem  |  Mercator na veliko prodaja premoženje (za več kot 100 milijonov evrov)  |  Snago "pripojili" k JP Vodovod-Kanalizacija  |   ||
   

Slovenija: V Tivoli kmalu prihaja Brina, ljubljanski festival džina

12.04.2019
To pomlad se v Ljubljani začenja nova zgodba za vse ljubitelje žlahtnih pijač in vrhunskih okusov, saj v prestolnico 11. maja prihaja Brina, ljubljanski festival džina.  
 
 
Celodnevni dogodek, ki bo potekal v čudoviti Švicariji v Tivoliju, bo na enem mestu združil slovenske destilarje džina, vrhunske kuharske mojstre, strokovnjake s področja destiliranja in mešanja pijač, kulinarike in steklarstva ter seveda vse ljubitelje in poznavalce, ki vedo, da se pravi užitek skriva v majhni količini res dobrih stvari. 
 
Brino pripravlja izkušena ekipa, ki stoji za uspešnim, večkrat nagrajenim in mednarodno priznanim kulinaričnim projektom Odprta kuhna ter priljubljenim Pivo & Burger Festom, partner projekta pa je Turizem Ljubljana z blagovno znamko Gourmet Ljubljana.
 
"Brina bo dogodek svetovljanskega značaja in bo predstavljala nov korak v razvoju kulinarične scene v Ljubljani in Sloveniji. Pri nas imamo enega najboljših brinov na svetu, imamo bogato tradicijo žganjekuhe, ki jo z vrhunskimi izdelki nadaljuje nova, kreativna generacija mladih destilarjev in tega potenciala ne smemo spregledati. Zato si Ljubljana zasluži takšen dogodek, ki naše mesto postavlja ob bok svetovnim prestolnicam in ki bo našim odličnim destilarjem nudil platfomo za predstavitev domači in tuji javnosti," je med pripravami na Brino poudarila soustanoviteljica Brine Alma Kochavy.
 
 
Bogato dogajanje, povezano z džinom in brinom, se bo začelo že teden dni pred festivalom v najboljših ljubljanskih lokalih, ki bodo v svojo ponudbo uvrstili koktajl Brina, v katerega gre zaradi močnejše arome brina lahko le slovenski džin, dogajanje pa bo vrhunec seveda doseglo v soboto,11 maja. Prvi del dneva v Švicariji bo namenjen izobraževanju o džinu, mešanju in postrežbi džin koktejlov, pozno popoldne in večer pa bosta namenjena spajanju džina z vrhunskimi krožniki slovenskih kuharskih mojstrov.
 
Med njimi bosta tudi Jorg Zupan iz restavracije Atelje in Jakob Pintar iz TaBarja, dan pa se bo končal z glasbo in prijetnim pomladnim druženjem ob džin koktajlih. Te bodo obiskovalci lahko poskušali iz ekskluzivnega festivalskega kozarca Polaris Steklarne Hrastnik 1860, ekskluzivni tonik festivala pa bodo vrhunski toniki Fever Tree by eVino.
 
Butična proizvodnja, vrhunska kakovost

Džin je v svetovnem merilu zadnja leta doživel pravi preporod in postal izjemno priljubljen, kar Lior Kochavy, soustanovitelj Brine, pripisuje dejstvu, da destilarju in pivcu omogoča kreativnost in igranje z okusi ter tako nudi priložnost za okušanje nečesa novega in avtentičnega.

"Seveda se svetovna priljubljenost džina odraža tudi v Sloveniji in na sceni je že lepo število izjemnih domačih džinov. Po naših informacijah jih je okoli ducata, vendar vemo, da prihaja še nekaj novih, tako da se bo njihovo število v prihodnje zagotovo še povečalo. Destilarji džina v Sloveniji imajo zaenkrat bolj ali manj butično proizvodnjo, marsikateri brin in druge botanične dodatke nabirajo sami v lokalnem okolju in njihovi izdelki so tako rekoč ročno delo, zato so še toliko bolj kakovostni in vznemirljivi," je opisal Kochavy. 

 


Nazaj
 


 
 
 
back to top